Parkić i dvorište uništavaju stabla i parkirani automobili

imageMali park I trg iza Gimnazije praktično je deo školskog dvorišta Gimnazijalaca. „Problem je drveće sa plitkim korenom, problem su automobili na behatonu, a mi ćemo lako zameniti koš“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Na prostoru iza Gimnazije praktično se nalazi mali park sa česmom i prostorom predvidjenim za brojna dešavanja na otvorenom. Poslednjih godina ovaj park propada, behaton ploče su ispucale, a koš koji je bio postavljen u jednom delu, prošle godine je skinut zbog toga što je polomljen.
„To je vrlo čudvorište,mi smo imali niz primedbi najpre na parkiranje pa smo postavili rampu , problem je što praktično ne zna se čije je to. Ali i gimnazija je gradska i Grad to smatra svojom obavezom. Tu u toj školi uče naša deca i tu nema dileme da stvari treba urediti“, kaže zamenik Jeremić objašnjavajući da su ploče koje su postavljene popucale u najvećoj meri zbog drveća koje je tamo posadjeno.
Rampa zaista jeste u jednom trenutku postavljena, ali je tamo uglavnom nikad nema ili je oborena kako bi automobili mogli da prodju. Dok Jeremić tvrdi da rampa rešava problem parkiranih automobila novinar Vamedie na licu mesta mogao je da se uveri da to baš i nije tako.

image

image Drugi problem jesu stabla.
„Godinama govorim da su ljudi koji su se ranije bavili drvoredima u našem gradu , ovom gradu naneli zlo. Tamo je posadjeno drveće koje ima veliki , a plitak koren po površini zemlje gotovo i logično je da je to korenje podiglo behaton ploče i sad je to realno ruglo jedno. To su stručnjaci , koji su grad unišptavali do 2012. godine. Šta da radimo sad sa tim stablima. Ceo plato je ugrožen , a ko ih isečemo biće revolucija u gradu. Nikako ugoditi razumete, ali nes memo čekati da se neko tu ozbiljno povredi“, kaže Jeremić.
U jednom delu parka odnosno dvorišta bio je postavljen koš koji je kako Jeremić potvrdjuje zbog nemara i bahatog odnosa pojedinaca koji su koš polomili, skinut prošle godine kako se niko ne bi povredio.“ To nije palo zbog starosti već zbog toga što su to izlomili kačeći se na njega. Taj koš ćemo zameniti vrlo brzo samo da se vreme malo ustali , prosto zimus nismo to mogli da radimo zbog snega“, kaže Jeremić.
Po njegovom mišljenju izdvajanje od 1500 evra nije veliko izdvajanje za grad i koš će biti postavljen , ali treba pronaći rešenje za plato.
„Ne možemo paušalno davati procene jer moramo prvo videti kako da to ponovo uredimo, da vidimo koliko je to ploča , kako da rešimo problem stabala. Šta raditi sa podlogom i pre svega šta raditi sa drvećem jer menjati ploče , a ostaviti nerešeno drveće, nismo onda ništa uradili“, kaže Jeremić.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.