Konkurs za mural

      Нема коментара на Konkurs za mural

imagePovodom obeležavanja 35 godina postojanja i podrške lokalnoj zajednici, kompanija Bosis iz Valjeva, lider u proizvodnji štampane i kaširane kartonske ambalaže raspisala je konkurs za izradu autorskog idejnog rešenja i izvođenje odabranog predloga murala na temu ,,Valjevo u budućnosti’’ na lokaciji u centru Valjeva.

Sedamdesetih godina prošlog veka uspešne gradske kompanije poklanjale su Valjevu murale, od kojih većina danas nije sačuvana. Ovom umetničkom akcijom kompanija Bosis vraća tradiciju oslikavanja fasada u Valjevo, a u isto vreme nastavlja sa realiazcijom planiranih aktivnosti povodom obeležavanja 35. jubileja.
Konkurs se otvara 15.03.2017. i traje do 15.04. 2017., a pravo pravo učešća na konkursu imaju stručna lica iz oblasti umetnosti, pojedinci ili umetničke grupe, koja imaju najmanje tri izvedena murala. Radovi moraju estetski korespondirati i kreativno oslikavati društveno-istorijski, prirodni i kulturni kontekst grada Valjeva i njegove lokalne zajednice. Mural će biti izveden na javnoj fasadi u centralnoj gradskoj zoni Valjeva Trg Desanke Maksimović.
O pobedniku ovog konkursa odlučivaće stručni žiri koji čine: Dušan Arsenić, arhitekta i grafički dizajner, Baxx Vladimir, magistar zidnog slikarstva i Goran Mitrović, akademski slikar. Bosis je za autora najboljeg idejnog rešenja obezbedio nagradu u iznosu od 1500 eura. Pored toga, autoru se za oslikavanje murala stavljaju na raspolaganje površina i potrebni radni materijal, a sve troškove boravka u Valjevu za vreme realizacije murala snosi Bosis. Izvođenje murala realizuje se u periodu od 01.05.2017. do 25.05.2017., a svečano otkrivanje zakazano je za 02.06.2017. na centralnom događaju proslave 35 godina postojanja Bosis-a.

image

Prijava na konkurs i slanje preostale konkursne dokumentacije vrši se isključivo popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na sajtu Bosis-a na sledećim linku www.bosis.rs./muralprijava. Sve dodatne informacije zainteresovani za učešće na konkursu mogu pronaći na www.bosis.rs/mural postavljanjem pitanja na mural@bosis.rs ili slanjem poruke na facebook stranici https://www.facebook.com/BosisValjevo/ Za više informacija o konkursu za mural možete se obratiti Mariji Pantelić na mural@bosis.rs ili na 064 64 32 006.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.