Hitna služba zloupotrebila sanitet, a putnik pretukao prolaznika

imageDomu zdravlja u Valjevu očekuje krivična prijava zbog zloupotrebe sanitetskog vozila, ali i prijave protiv nadležnih koji su omogućili korišćenje vozila u smislu prevoza putnika, a ne pacijenata. Slučaj napada na prolaznika prijavljen policiji.

Kako Vamedia saznaje, gradjanin Z.Ž podneo je zahtev Domu zdravlja u Valjevu u kom navodi da je dana 28.02.2017. godine izmedju 17 i 18h na uglu Ulica Karadjordjeve i Vuka Karadžića iz sanitetskog vozila ustanove izašao G.M koji ga je verbalno i fizički napao, a koji nije zaposlen u Hitnoj službi. U istom zahtevu se navodi i pitanje : „  Koja je ekipa neovlašćeno vozila G.M. kako bih podneo krivične prijave?“
Izvor Vamedie navodi da je pomenuta ekipa Hitne pomoći u pokušaju da objasni nedozvoljeni prevoz putnika i zloupotrebu vozila navelo da se radilo o pacijentu sa hipertenzijom, visokim pritiskom, koje je prevoženo kući nakon intervencije. Uvidom u elektronski sistem podataka Hitne pomoći moguće je ustanoviti da je upis intervencije izvršen tek 1. marta pod datumom za 28. februar. Sam sistem napravljen je tako da beleži redosled unosa te i da nije moguće prevariti ga. Naknadni upis intervencije  izvršio je lekar D.T koji će očigledno morati da zakonski pred organima ustanove objasni stvarne razloge za učinjeni prekršaj.
Isti izvor navodi da je G.M. lice koje je svojevremeno bilo zaposleno upravo u Domu zdravlja u istoj službi te i da je sudskim sporom koji je ustanova vodila protiv njega pre sedam godina ostao bez posla, sa dugom za sudske troškove prema Domu zdravlja.
Koliko je do sada poznato o upadu istog i neprijateljsko ponašanje prema zaposlenima u Hitnoj službi u nekoliko navrata do sada obaveštavana je i policija. Zaposleni u Hitnoj službi u više navrata su sugerisali nadležnima da iz istog razloga  nije moguće da svoj posao obavljaju profesionalno jer strahuju za sopstvenu bezbednost.
Vamedia saznaje u policiji da je slučaj napada gradjanin Z.Ž. prijavio i da su preduzete istražne radnje nakon kojih će uslediti kvalifikacija dela.

O incidentu, zloupotrebi vozila i prijavama koje će uslediti, kako Vamedia saznaje Dom zdravlja obavestio je i gradsko rukovodstvo s obzirom da je Dom zdravlja kao primarna zdravstvena ustanova u nadležnosti grada Valjeva.

S.V.

       

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.