Blic/Dvostruki ubica iz Valjeva ponovo osuđen na 30 godina zatvora

imageViši sud u Beogradu ponovo je osudio na 30 godina zatvora Valjevca Miroslava Matića zbog ubistva taksiste Ćire Treneskog i pastora Miroslava Čvorovića 12. marta 2015. godine u Glogonjskom ritu. Matiću je produžen i pritvor.Ovo je druga prvostepena presuda, jer je prvu kojom je Matić bio osuđen na istu kaznu od 30 godina Apelacioni sud jesenas ukinuo i naložio da se suđenje ponovi.

I na ovu presudu tužilaštvo kao i Matić imaju pravo da se žale Apelacionom sudu.

Zbog ubistva taksiste, Matić je optužen za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja, dok se zbog ubistva pastora protestantske crkve tereti da je to učinio kako bi prikrio prvi zločin.

Matić se tereti da je kobne noći u Kotežu ušao u taksi Terenskog koji ga je povezao u pravcu Padinske skele. Međutim, u naselju Glogonjski rit, obojica su napustila vozilo a Matić je u taksistu ispalio višše rafala iz vojničke automatske puške na oko 1, 5 metara udaljenosti.

Potom mu je dok je ležžao na leđima prišao i ponovnim rafalnim pucanjem ispalio više projektila u predelu stomaka.

Iz taksija je uzeo novčanik ubijenog u kojem je bilo oko 300 – 400 dinara, lična karta, dokumenta ubijenog i mobilni telefon, a potom se tim vozilom udaljio sa lica mesta, ali je vozilo upalo u kanal pa nije mogao da ga pokrene.

Nakon što je izašao iz vozila je iz pravca Zrenjaninskog puta svojim autom je naišao Čvorović i ponudio mu pomoć, ali kada je primetio pušku u Matićevim rukama, pokušao je da se udalji, ali je Matić zapucao i na njega i usmrtio ga, a potom ga bacio u kanal.

Uzeo je pastorov auto, novčanik sa 250 do 300 dinara i odvezao se ka Ljuboviji, bacio novčanike sa ličnim dokumentima oštećenih i mobilni telefon ošećenog.

Dan nakon zločina, Matić se sam predao policiji u svom rodnom selu Donja Bukovica kod Valjeva i izrazio kajanje za svoje zločine.
Blic/Tanjug

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.