„Valjevo, jedna epizoda“

imageVečeras će sa početkom u 19.30h u hotelu Grand biti održana promocija knjige “Valjevo jedna epizoda” Dušana Mihailovića, nekadašnjeg predsednika opštine, a potom I ministra u Vladi RS.

Dušan Mihajlović rođen  je 1948. godine u Valjevu. Mihajlović je bio osnivač i predsednik političke partije Nova demokratija sa svojom bazom u Valjevu, u Srbiji. Mihajlović, stekao diplomu iz Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, izabran  za člana Narodne skupštine Srbije između 1993. i 1999.  Za predsedničke izbore 2000. godine, Mihajlović je bio u redovima  Demokratske opozicije Srbije. Nakon izbora postavljen je za zamenika premijera i ministra unutrašnjih poslova u vladi 2001-2004. Mihajlović je bio lider Liberala Srbije partije, a Nova demokratija u više navrata se transformisala
Mihailović je bio potpredsednik, pa predsednik gradske vlade, a onda i predsednik Opštine Valjevo.U više navrata izjavljivao je da je u to vreme  "okupljao sve Valjevce bez obzira na njihovu političku pripadnost, a kulturu pretvorio u najbolju investiciju".O ovom vremenu Mihailović uprvo I govori u svojo novoj knjizi “Valjevo jedna epizoda”
Mihailović često ume da kaže da je Valjevo centar galaksije, što pominje I u novoj knjizi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.