Najposećeniji koncert Zorice Brunclik

imageNijedne večeri Tešnjarske večeri nisu bile posećene kao prethodne noći. Kroz deo grada prema Tešnjaru gotovo da se nije moglo proći , a najposećeniji koncert do sada održala je Zorica Brunclik. Koncert Brunclikove još jednom je pokazao da Valjevci pre svega očito preferiraju narodnu muziku!

Ideja grada da za Tešnjarske večeri ima žanrovski različite koncerte kako bi se zadovoljili različiti muzički ukusi Valjevaca pokazala se dobrom , a nakon nekoliko godina velikih koncerata u Valjevu i na osnovu sinošnje posete više je nego jasno da narodna muzika ima više poštovalaca u našem gradu od bilo koje druge vrste muzike.
Kroz sam deo grada koji gravitira Tešnjaru gotovo da se nije moglo proći, a kroz staru čaršiju prolazak je bio nemoguća misija. Letnja pozornica bila je ispunjena do poslednjeg mesta, Beli most i deo Trga Vojvode Mišića gotovo u kolapsu što i ne čudi s obzirom da je veliki broj Valjevaca želeo da prisustvuje koncertu Zorice Brunclik. Prethodnih večeri takvog opterećenja nije bilo. Folk pevačica je nizala hitove jedan za drugim dok su Valjevci zdušno učestvovali u samom koncertu što pesmom što aplauzom.
Na prošlogodišnjem koncertu Saše Matića situacija je bila identična jer je letnja pozornica bila premala da primi sve posetioce.
Iako se na prvi pomen narodnjačkih koncerata mnogi mršte i nervozno odmahuju rukom sinošnja situacija bezmalo pokazuje da mnogi nisu iskreni ili su zapravo u manjini . Možda bi savet Tešnjarskih večeri naredne godine mogao uzeti u razmatranje ovu činjenicu i očite pokazatelje i u skladu sa tim preraspodeliti sredstva za izvodjače.
Možemo da tvrdimo da ne volimo ni Sašu Matića ni Anu Bekutu , a ni Zoricu Brunclik, ali oni su ti koji najpre pune beogradsku Arenu , a potom i letnju scenu u Valjevu.
Tešnjarske su napunile 30 godina i mi još uvek ne znamo pravu definiciju tih večeri i same manifestacije. Očito ni pritisak da se radi o manifestaciji kulture nije u tih 30 godina pomogao. Valjevci imaju svoje sklonosti i navike i ne treba da ih se na kraju i stide . Možda oni koji odlučuju treba da oslušnu i gradjane i njihov senzibilitet. Pa ako hoće Cecu i Miroslava Ilića, zašto i njih ne bi slušali?

Neko sinoć reče: „Kad bih ja mogao da kupim kartu za neki koncert? Nikad. Deca kreću uskoro ponovo u školu. “ – Šah-mat
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.