Način rada mora biti promenjen

imageValjevski Vodovod moraće da promeni sistem rada i pronadje način da radovi koje izvodi budu efikasniji. S druge strane jedan od prioriteta u radovima biće vodovodni pravac za Brankovinu za koji postoji najava da će i država dati novac. Nadzor nad radovima Toplane mora biti drugačiji i bolji, tvrdi zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić

Loša organizacija rada i nemarnost izvodjača radova razlog su brojnih problema u gradu . Jedan od njih je i pravi saobraćajni kolaps do koga se došlo zatvaranjem raskrsnice u Pantićevoj ulici od strane Toplane.
„ Nikakva saznanja nismo imali gde i šta Toplana radi i obrazloženje prethodnog menadžmenta da nisu dobro mogli da se iskordiniraju  nego da moraju da iseku 15 metara Karadjordjeve jer nisu imali materijal , nisu predvideli. Oni rade po istom projektu  zašto nisu izašli u kompletnu Dušanovu nego u Karadjordjevu , a znali su da se ulica rekonstruiše. Mnogo je nemara od strane izvodjača radova i Toplaninog nadzora. Po meni to zahteva ispitivanje i odgovornost ko je za to kriv“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Jeremić objašnjava da je ostao i dalje prisutan problem na raskrsnici Pantićeve i Vojvode Mišića. „ Nabavio je Vodovod taj krst , ali ta raskrsnica nije započeta jer je već mnogo ulica u gradu zatvoreno da ne bi imali kolaps. Čekamo Karadjordjevu pa onda otvaramo sledeće ulice .  Sa Vodovodom je uvek problem , oni moraju ubrzano da rade svoj deo posla. Treba pre svega završiti vodovod u Kamneici , privesti kraju vodovod prema Brankovini , ne postroji taj projekat i mora biti završen. Mora biti prikupljena dokumentacija i to mora da se završi“ , kaže Jeremić.
 Na pitanje Vamedie kada će konačno biti uradjena deonica na Poparama koja je u jako lošem stanju i kada Vodovod namerava da uradi svoj deo posla Jeremić kaže da se mora sačekati bar još godinu dana. „ Tu su azbestne cevi i to mora da se zameni.Potrebno je od 700 metara do kilometar tih cevi  što se novca tiče negde oko 7 miliona dinara. prošle godine mnogi radovi nisu završeni niti početi jer Vodovod nije završio svoj deo. Njima ostaju u budžetu neiskorišćena sredstva pa ih vraćaju gradu. Sledeće godien  je prioritet Brankovina. Dobili smo nagoveštaj da bismo mogli dobiti pola sredstava od države za taj vodovod, 34 miliona  su snažan podsticaj i mi moramo naći trideset miliona da to uradimo“, kaže Jeremić.
Po njegovim rečima Poparci će sačekati još neko vreme , a Vodovod mora  korenito promeniti svoj sistem rada. 
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.