Zgrada Radio Valjeva naš odnos prema prošlosti

imageZgrada u kojoj je nekad bilo smešteno Radio Valjevo biće rekonstruisana u Gradsku kuću. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović konstatovao da zgrada pokazuje naš loš odnos prema prošlosti i pravim vrednostima.

Dilemu da li je sada pravi trenutak da se ulože sredstva i rekonstruiše stara zgrada Radio Valjeva namertnuli su odbornici DS-a u Skupštini grada. Rekavši da se načelno ne protive rekonstrukciji pitanje velikog ulaganja u vremenu krize za njih je bilo dominantnije. Na jednoj od ranijih sednica zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić izvestio je odbornike da je zgrada sada već u lošem stanju , a ovu izjavu danas je potvrdio i sam gradonačelnik. „ Bio sam tamo. Ta zgrada je već počela da propada i zatekao sam jednu zaista lošu sliku. Bilo je pominjanja restitucije i mogu vam reći da ta zgrada nije u procesu restitucije. Niko nam ne brani da se bavimo njenim uredjenjem osim izgleda nas samih. Ta zgrada odražava i naš odnos prema prošlosti i prema sveukupnoj imovini grada“, rekao je Gvozdenović navodeći primer evropskih gradova koji su nakon Drugog svetskog rata u potpunosti, ciglu po ciglu, rekonstruisali objekte koji su u boimbardovanjioma bili porušeni.

image „Pogledajte kako se svet odnosi prema svojoj prošlosti. sa dužnim poštovanjem . Čuva i štiti svoju istoriju. Ta zgrada je istorija ovog grada. Pa ima li iko normalan ko bi dozvolio da ta zgrada postane ruglo, stecište narkomana?“rekao je Gvozdenović.
Zgrada će rekonstrukcijom u koju će rebalansom biti uloženo 20 miliona dinara biti pretvorena u Gradsku kuću u kojoj će po ugledu na druge gradove Srbije biti smešteni kabineti gradonačelnika i zamenika, sala za svečane prijeme, posete  i sastanke.
„ Pa nećemo Jeremić i ja da posle naših mandata odnesemo zgradu kući. Ona ostaje tu gde jeste, ali sačuvana za sve koji dolaze posle nas i sve koji živce u ovom gradu“, rekao je Gvozdenović

S.V.      

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.