Traju letnji kampovi

imageOd 20. jula do 2. avgusta na programu su letnji kampovi psihologije, matematike, hemije i lingvistike, a posvećeni su radu na samostalnim naučnoistraživačkim projektima polaznika.

Projekti petničkih đaka

Herbicidi u voću
Lazar Vuković, učenik I razreda gimnazije “Sveti Sava“ iz Požege na letnjem seminary hemije bavi se sintezom kertridža za ekstrakcijy atrazina iz voća i ispitivanje njegove efikasnosti na primeru jabuke.

Potrošačka kultura nekad i sad
Teodora Marković iz Obrenovca, učenica III razreda Filološke gimnazije u Beogradu i polaznica programa antropologije, na letnjem kampu radi istraživanje na temu Antropološka analiza potrošačke kulture u socijalizmu i postsocijalizmu na primeru Robne kuće u Obrenovcu

. Brzina izvršavanja programskih jezika
Novosađanin Nikola Bebić, učenik III razreda gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj“, na ovogodišnjem letnjem kampu računarstva radi projekat pod nazivom Upoređivanje brzine izvršavanja kompajliranih i interpretiranih programskih jezika.

Suzbijanje infekcije
Maturant I beogradske gimnazije, Marko Kojić, na letnjem kampy biologije radi projekat Inhibicija formiranja biofilmova esencijalnim uljem pelena (Absinthii herba) kod E. Coli.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.