Šesta škola ne počinje sa radom prvog septembra

imageŠkola u Brdjanima po svemu sudeći neće otvoriti svoja vrata ovog prvog septembra, kako je to ranije bilo najavljeno. Iako je Veće objekat prenelo staroj školi i odredilo novu adresu od skorog useljenja u skorije vreme izgleda nema ništa.

U dvorištu nove zgrade Šeste škole moguće je videti radove na parternom uredjenju, ali kako Vmedia saznaje objekat neće biti uskoro useljiv. U samoj Upravi o ovoj školi niko ne želi da da dodatna objašnjenja , izuzev pomoćnika gradonačelnika Dragana Jeremića koji za Vamediu, kaže da je stanje loše. „ Tu je stanje zaista loše. Objekat je gradjen iz nekoliko faza dugo godina se gradi.Teško da će sve biti završeno do septembra .Probema ima mnogo, temelj sada propušta vodu , pojavilo se potom klizište koje je sanirano prilikom izvodjenja radova na parternom uredjenju , pod u sali je sad ponovo podinut. Ide jako teško. Moguće je da bude sve završeno u ovo godini , ali teško za početak nove školske godine“, kaže Jeremić.
U prošloj godini i delom u ovoj uloženo je što sredstvima ministarstva što grada oko 150 miliona dinara , a radovi su obuhvatali zanatsko instalaterske radove i parterno uredjenje .
Radovi na izgradnji počeli su 2000 godine sa prekidom do 2003. godine i do tada je uloženo 50 miliona koje treba revalorizovati prema vrednosti dinara. U radove od 2009. godine i 2010-te uloženo je oko 147 miliona dinara od čega je 118 miliona dinara obezbedio grad u budžetu , a 28 miliona je dalo ministarstvo prosvete sa poslednjih 150 I dodatnih 25 miliona od ministarstva u školu u Brdjanima uloženo je više 300 miliona dinara.

image Na pitanje Vamedie da li sada sve pomenuto predvidja nova izdvajanja iz budžeta Jeremić kaže da u ovom rebalansu nema pozicije ove škole. „Moguće je da će biti još jedan rebalns budžeta recimo u septembru i da tada kada budemo tečano znali da lli su potrebna nova sredstva ta tačka dnevno reda bude i razmatrana i eventuano u rebalansu i realizovana. A opet moguće je da se što se novca tiče sačeka naredna godina, novi budžet“, kaže Jeremić

Verovali ili ne izgradnja škole je počela pre 15 godina , ali potom osam godina na njoj nisu izvodjeni nikakvi radovi niti su postojala ulaganja . Gradnja je fazno nastavljena tek poslednjih godina. Isti obekat obilazili su brojni ministri prosvete naavljujući veća sredstva kako bi objekat i ranije bio završen, ali su ona ipak dolazila na kašičicu.
Vrlo je moguće da je sam objekat bio i žrtva političkog razmimoilaženja kao što je to slučaj sa Halom sportova. Tema ove škole iz nekog razloga nije popularna medju radskim ocima dok Jeremić dodaje:“Nema tu popularna ili nije, objekat je vrlo blizu završetka realizacije i sigurno nećemo odustati sada na kraju . Postoje probemi , ali tu smo da ih rešavamo“.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.