Počela Letnja Basket Liga 2016

imageNa otvorenom terenu KK STUDENT počela je tradicionalna Gradska Manifestacija LETNJA BASKET LIGA.Ove godine LETNJA BASKET LIGA se igra devet dana, a na turniru učestvuje 50 ekipa u 6 kategorija – Mlađi Pioniri (4 ekipe), Pioniri (7 ekipa), Devojke (5 ekipa), Kadeti (6 ekipa), Juniori (13 ekipa) i Seniori ( 15 ekipa) sa preko 240 učesnika.

SISTEM TAKMIČENJA NA LBL 2016.
MLAĐI PIONIRI: Četiri ekipe su svrstane u jednu grupu. Igra se svako sa svakim, posle čega sledi polufinale po sistemu 1. sa 4., 2. sa 3. Pobedici polufinala igraju finalni meč.
PIONIRI: Sedam ekipa su svrstane u dve grupe, od kojih jedna broji tri, a jedna četiri ekipe. Igra se svako sa svakim, pobednik grupe ide direktno u polufinale, a 2. i 3. iz grupe razigravaju za plasman u polufinale. Pobedici polufinala igraju finalni meč.
KADETI: Šest ekipa svrstano je u jednu grupu. Igra se svako sa svakim, a četiri prvoplasirana tima izboriće plasman u polufinale, koje se igra po sistemu 1. sa 4., 2. sa 3.. Pobedici polufinala igraju finalni meč.
DEVOJKE: Pet ekipa svrstano je u jednu grupu. Igra se svako sa svakim, a četiri prvoplasirana tima izboriće plasman u polufinale, koje se igra po sistemu 1. sa 4., 2. sa 3.. Pobedici polufinala igraju finalni meč.
JUNIORI: Trinaest ekipa svrstano je u četiri grupe, od kojih tri broje tri, a jedna četiri ekipe. Igra se svako sa svakim, a dve prvoplasirane ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje u drugoj fazi. U drugoj fazi osam ekipa koje su izborile plasman biće svrstane u dve grupe po četiri (prve dve iz Grupe 1 i prve dve iz Grupe 2, to jest prve dve iz Grupe 3 i prve dve iz Grupe 4). Igraće se svako sa svakim, prvoplasirani ide pirektno u polufinale, a 2. i 3. iz grupe razigravaju za plasman u polufinale. Pobedici polufinala igraju finalni meč.
SENIORI: Petnaest ekipa svrstano je u četiri grupe, od kojih jedna broji tri, a a tri četiri ekipe. Igra se svako sa svakim, a dve prvoplasirane ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje u drugoj fazi. U drugoj fazi osam ekipa koje su izborile plasman biće svrstane u dve grupe po četiri (prve dve iz Grupe 1 i prve dve iz Grupe 2, to jest Prve dve iz Grupe 3 i prve dve iz Grupe 4). Igraće se svako sa svakim, prvoplasirani ide pirektno u polufinale, a 2. i 3. iz grupe razigravaju za plasman u polufinale. Pobedici polufinala igraju finalni meč, a poraženi meč za treće mesto. Finale se igra na dve pobede.

Od ove godine LETNJA BASKET LIGA uvršćena je u zvaničan kalendar Košarkaškog Saveza Srbije, pa samim tim prvoplasirana ekipa u kategoriji Seniora odlazi na završni turnir BASKETA 3×3 u Beogradu na kojem će ušestvovati pobednici svih ovogodišnjih turnira koji su igrani pod pokroviteljstvom KSS-a.

LETNJU BASKET LIGU su otvorili Mlađi Pioniri ekipa Podgorina Frucht i Fantastična četvorka. Prvog dana turnira koji se igra od 17.00 h do 22.00 h je posmatralo preko 800 gledalaca.
Fotografije Dragan Krunic Foto

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.