Novi kružni tok u gradu

imageU Valjevu će nakon rebalansa budžeta biti izgradjen još jedan kružni tok, najavljuju u gradskoj Direkciji za urbanizam. „Rebalansom će Direkciji biti opredeljeno 35,6 miliona dinara“, kaže vd direktora Direkcije Zoran Trifunović.

Iako u Direkciji trenutno teku radovi medju kojima je najveći rekonstrukcija Karadjordjeve ulice rebalansom budžeta Direkciji će biti opredeljeno dodatnih 35,6 miliona. „ Ovim rebalansom biće obuhvaćeno pet programskih ciljeva i to investiciono održavanje puteva za koje već postoji programom obezbedjena pozicija u iznosu od 15 miliona dinara. Potom 11 miliona dinara biće iskorišćeno za kompletnu rekonstrukciju ulice Dušanove od Jadra do Ulice Dimitrija Tucovića . To je deo ulice koji pripada gradu dok je donji deo ulice kom je takodje neophodna rekonstrukcija u nadležnosti Srbija puteva.To podrazumeva novi asfaltni zastor i sve potrrebne radove. Moram da napomenem da ćemo izuzev radova na ulicama izvesti radove na osvetljenju u parku na Petom puku i tu će biti uradjena potpuna rekonstrukcija rasvete u parku “, kaže vd direktora Direkcije Zoran Trifunović.
Istovremeno pored pomenutih 35,6 miliona dinara projektom koji finansira ministarstvo privrede biće finansirano sa 12,5 miliona izgradnja  tri ulice  i fekalna kanalizacija u industrijskoj zoni.
„Gradjanima će svakako biti zanimljivo da čuju da ćemo na raskrsnici ulica Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića uraditi kružni tok.I vrednost tih radova biće 6 miliona dinara. Tu postoji prostor za ovakvo rešenje i kružni tokovi uvek doprinose boljem protoku saobraćaja. Očekujem da će svi tenderi biti raspisani odmah nakon što na sednici Skupštine bude usvojen rebalans budžeta i da ćemo u ovoj godini uspeti da realizujemo sve što je predvidjeno“, kaže Trifunović.
S obzirom da je Trifunović tek od nedavno u Direkciji za način svog poslovanja kaže da će biti u kontaktu sa predsednicima Mesnih zajednica koji će dostaviti predloge za radove koje treba izvesti u narednoj godini , ali i sa gradjanima koje će takodje primati na razgovor.
„ Komunikacija mora postojati i vrlo brzo ću i na taj način organizovati rad. Ja sam u Direkciji tek nekoliko dana i još uvek se upoznajem sa svim segmentima posla s obzirom da Direkcija radi mnogo toga , a ne samo puteve i ulice. Očekujem dobru saradnju sa predsednicima MZ , ali i sa gradjanima koji sigurno imaju šta da kažu u smislu šta im je potrebno , a možda njihovi predsednici MZ nisu stigli do njih ili drugačije misle od njih. O vremenu koje će biti opredeljeno za susret sa njima gradjani će biti blagovremeno obavešteni“, zaključuje  Trifunović.

S.V.            

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.