Krušik povećao obim proizvodnje

imageHK Krušik povećala je obim proizvodnje za 61% u odnosu na prvo polugodfište prošle godine. U ovom trenutku u Krušiku radi 1870 zaposlenih.

HK Krušik može da se u ovoj godini pohvali porastom obima proizvodnje za 61% dok je za 42% veća realizacija  nego prošle godine u ovo vreme. „Svi pokazatelji govore da ćemo 2016. godinu završiti sa ukupnim prihodom od preko 4 milijarde dinara. U prošloj godini ukupni prhod iznosio je 3,2 milijarde dinara“, kaže direktor Mladen Petković.

Krušik u ovoj godini najviše izvozi u Saudijsku Arabiju  dok preostali deo proizvodnje jeste realizacija poslova za ministarstvo odbrane i vojne kooperante, a za sada postoje potpisani ugovori vrednosti 250 miliona dolara što je siguran posao i za tekuću , ali i narednu godinu , ali i osnov za poslovanje u godinama koje dolaze.

image U krušiku trenutno radi 1870 zaposlenih  i u protekle dve godine posao je dobilo oko 700 radnika. „ Prosečna zarad je 46 000 dinara i to je 4% više od republičkog proseka. Sve obaveze uključujući poreze i doprinose na zarade izmiruju se na vreme. Isto je i sa drugim obavezama. Očekujemo da u ovoj godini država poveća svoje učešće u kapitalu Krušika po osnovu konverzije duga prema Poreskoj upravi“, kaže Petković.
Krušik trenutno za partnera iz Vijetnama radi modernizaciju vodjenih protivoklopnih raketa maljutka , a kada je uopšte razvoj raketnog programa u pitanju u Krušiku se trenutno razvijaju dva programa „alas“ i „bumbar“. „ Kod ovog prvog se razvojni program odvija u rokovima dok je kod ovog durugog program pri kraju . Stanje je sada u fabrici potpuno drugačije od onoga što sam zatekao 2014. godine kada sam došao u Krušik i po pitanju proizvodnje i uposlenosti . Očekujem da do kraja ove godine u Krušiku bude 2000 zaposlenih, a do 2020 i svih 2500 zaposlenih“, kaže Petković.

S.V.  

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.