DS: Zgrada Radio Valjeva jeste u procesu restitucije

imageValjevske demokrate podelile su medijima na konferenciji za novinare fotokopiju dokumenta kojim potvrdjuju ranije izneto mišljenje da objekat Radio Valjeva jeste u procesu restitucije. DS na konferenciji ponovio neka od zalaganja na sednici Skupštine.

Milka Erić Vasiljević odbornica DS-a podsetila je na slučaj ograničenja rada ove partije po pitanju zabrane njenog učešća u skupštinskim komisijama. Ona pak navodi da opozicije u parlamentu nema mnogo i da je čini svega šest odbornika . na novinarsko pitanje zar nema sedam članova opozicije jer je u Skupštinu DS ušao sa tri, LDP sa jednim , a Dosta je bilo sa tri odbornika Erićeva kaže. „ Ja samo govorim ono što vidim na sednicama , a to je da samo šest odbornika koji nisu u vlasti izlaze za govornicu. To je ono što sam ja videla“, rekla je Erićeva.
Po njenim rečima DS je zadovoljan zaključkom koji je donela Skupština u vezi zahteva njihove partije da se za svaku novorodjenu bebu opredeli jednokratna pomoć u iznosu od 30 000 dinara, a kojim će se za donošenje ovakve odluke obezbediti sredstva u budžetu za narednu godinu. „ U tom smislu smo i govorili i izneli stav da mi nismo protiv toga da se sačuva zgrada Radio Valjeva već da sada nije vreme za to . Nije vreme da se opredeli 20 miliona za rekonstrukciju zgrade , ako možemo da za toliko novca u preostalim mesecima isplatimo jednokratnu pomoć za svaku novorodjenu bebu“, rekla je Erićeva podelivši novinarima fotokopiju potvrde o prijemu  zahteva za vraćanje imovine , odnosno obeštećenje na kome se vidi da 32 osobe trenutno traže pravo na udeo u vlasništvu zgrade Radio Valjeva.
„Mi smo upravo zbog ovog dokumenta na sednici i postavili jasno pitanje da li postoje zahtevi za restituciju , a gradonačelnik nam je , mogli ste da čujete odgovorio da ne postoje . Ovaj dokument govori suprotno. Zahtevi postoje i na tom spisku su videćete imena brojnih starih Valjevaca“, rekla je Erićeva.

Odbornik Slobodna Pavlović praktično je podsetio na upućene sugestije sa skupštinske govornice vezano za poljoprivredu, zonu Stefil i program Direkcije. „ Budžet za poljprivredu je sramotno mali , samo osam miliona dinara . Mišljenja smo da to izdvajanje mora biti veće jer neminovno se nameće pitanje koji je i kakav efekat ovako male opredeljene sume novca po ukupnu poljoprivredu valjevskog kraja. Takodje smatramo da izdvajanja za industrijsku zonu moraju biti veća. Dobro je što se u nju ulaže , ali grad se mora više posvetiti unapredjenju zone , uspostavljanju novih kako bismo imali vidljive rezulatate u zapošljavanju koje je sada gorući problem u gradu. Po pitanju programa Direkcije i za govornisom smo tražili da taj program ubuduće bude jasniji. Da jasno budu naznačene ulice ili putevi koji će se graditi , a ne da imamo spisak od pedeset puteva i ulica i svi se ndaju da će biti uradjeno , a zapravo realno to nije moguće, jedino na taj način možemo zaista pratiti rad Direkcije“, rekao je Pavlović.

S.V.   

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.