Donacija odeljenju onkologije

imagePovodom deset godina postojanja Udruženje Taxi Kula doniralo je onkološkom  odeljenju Opšte bolnice televizor. „ Ovo je naša odluka , ali je u ovoj donaciji učestvovao praktično svaki naš klijent, svaki gradjanin koji koristi naše usluge“, kaže  predsednik Udruženja Dragan Gavrilović.

Odeljenje onkologije u Valjevu dobilo je donaciju u vidu savremenog televizora od Udruženja Taxi Kula. „ Odeljenje je u fazi renoviranja i mi smo smatrali da je to ono što trenutno mi možemo da doprinesemo . I sam sam bio pacijent na ovom odeljenju i znam koliko je teško biti ovde , koliko je tim ljudima potreban bilo kakav oblik zabave i razonode da kažemo . Umesto da povodom deset godina postojanja štampamo promotivni materijal koji će posle da završi bačen odlučili smo se za ovu donaciju“, kaže Dragan Gavrilović predsednik ovog Udruženja.
Gavrilović objašanjava i da donacije ne bi ni bilo da nije gradjana Valjeva koji koriste usluge Udruženja. „ Retko je da jedno Udruženje postoji deset godina kao mi i trudićemo se da gradjanima bez kojih ne bi bilo ni našeg Udruženja i ubuduće na neki način vratimo ukazano poverenje. Možfda baš ovakvim društveno odgovornim akcijama“, dodaje Gavrilović.

image Donaciju je u ime odeljenja onkologije primio dr Zoran Živković spec nuklearne medicine . „Zahvaljujem se Uduruženju Kula na ovoj donaciji. Ona prvenstveno pacijentima koji su na dvadesetočasovnom tretmanu hemioterapije znači mnogo. Razbijanje monotonije i činjenice da se nalaze na ovom odeljenju i da bar za neko kratko vreme skrenu misli sa vrlo surove realnost“, kaže dr Živković.
Po njegovim rečima ovim odeljenjem godišnje u proseku prodje 1800 pacijenata dok kroz ambulantno odeljenje prodje i do 8 000 pacijenata. „ U poslednje vreme postoji raspoloženje za donacije gradjana bilo je i interesovanja iz inostranstva da nam se pomogne i tu je odgovornost menadžementa bolnice da odluče kako će da kanališu tu dobru volju i nameru donatora i usmere donacije na najbolji način. Ovo odljenje je u fazi rekonstrukcije trenutno i očekuju se značajno bolji uslovi za pacijente od dosadašnjih“, rekao je dr Živković.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.