Valjevo neće odustati od puta M4

imageGrad Valjevo u proteklim godinama uzalud je “kucao” na ministarska vrata tražeći sredstva za izgradnju puta M4. Obećanja koja su se svremena na vreme mogla čuti ostala su nerealizovana . Ipak, Valjevo od ovog puta ne odustaje.

Valjevo trenutno raspolaže sa  magistralnim putevima (M-4 i M-21) dužine oko 80 km, regionalnim putevima dužine oko 180 km. U proteklim godinama gradske vlasti posebno su isticale značaj izgradnje puta M4 kao najznačajnije investicije u narednom periodu kojom se može uticati na brži i značajniji razvoj grada.
– Ovaj projekat puta predvidja izgradnju deonice od Iverka do Nepričave, put IB reda u dužini od 16,7 km sa 4 trake.U narednoj godini neophodno  je uraditi projektnu dokumentaciju kako bi njegova gradnja bila nastavljena. Najpraktičnija verzija podrazumeva proširenje postojeće saobraćajnice na maksimalnu moguću širinu sa ciljem da minimalna brzina na toj saobraćajnici bude 80 km/h, kaže dojučerašnji direktor gradske Direkcije za urbanizam Dragan Jeremić koji je kako dodaje sredstva I rešenje za ovu investiciju tražio od mnogih ministara u ranijoj Vladi Srbije .
Izgradnjom ove saobraćajnice povezanost Valjeva sa većim gradovima, pre svega Beogradom, biva poboljšana čime se potencijalnim inevstitorima, stranim i domaćim, omogućuje lakše funkcionisanje, što u konačnom ishodu dovodi do većeg broja zaposlenih .

Već izvesno budući gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović na jednoj od konferencija za novinare u vreme izborne kampanje ovaj put video je takodje kao razvojnu šansu Valjeva. .
-To je ključni put za Valjevo, za naš razvoj. I zaista očekujem da kroz izgradnu ovog puta država dovede gasovod do Valjeva . Uz taj put mi možemo imati industrijsku zonu, a prva je tu Srbijanka, tu je Srbijanka  koja direktno razvija poljoprivredu I ja očekujem takodje da naš poslanik Mihailo Jokić ispuni svoje obećenje I reši problem Srbijanke na sudu u vezi spora koji ima koristeći svoje veze na Privrednom sudu Srbije , kaže budući gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.