Sportska sreda za najmlađe u Valjevu

imageNa više terena u Valjevu, u sredu, 8. juna, biće održane treće Sportske igre mladih Srbije.Deca će se takmičiti u sledećim kategorijama:

-mali fudbal (uzrast 2001. i mlađi – samo za dečake)
– ulična košarka (uzrast 2000. i mlađi – devojčice i dečaci)
– tenis (uzrast 2001. i mlađi – devojčice i dečaci)
– stoni tenis (uzrast 2001. i mlađi – devojčice i dečaci)
– šah (uzrast 2001. i mlađi – devojčice i dečaci)
– “između dve vatre” (uzrast 2005. i mlađi)
– odbojka na pesku (uzrast 2001. i mlađi)
Sva takmičenja počinju u 10 časova.
Takmičenje u šahu biće održano u Šah klubu (Vlade Danilovića 16), dok će se stonoteniseri takmičiti u Prvoj osnovnoj školi.
Mališani koji žele da se takmiče u tenisu trebalo bi da dođu na teniske terene ”Slajs”.
Na fudbalskom terenu “Krušik” biće održano takmičenje u malom fudbalu.
U Hali “Student” u Sinđelićevoj 2 mladi košarkaši će pokazati koliko su dobri u basketu, a deca koja vole odbojku na pesku pokazaće svoje veštine i sposobnosti u ovom sportu na terenima kraj bazena “Petnica”.
Popularnu igru uz koju su odrastale mnoge generacije, “između dve vatre” deca će moći da igraju u OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović”.
Deca koja žele da se takmiče na Sportskim igrama mladih mogu da se prijave preko online formulara na sajtu Sportskih igara mladih.
Osvajanjem prvih mesta u Valjevu mali sportisti obezbeđuju učešće na nacionalnom finalu Sportskih igara mladih Srbije 2016. koje će biti održano krajem jula u Beogradu. Ukoliko budu bili jednako uspešni i na nivou države, čeka ih takmičenje na međunarodnom finalu Igara u Splitu, na kom će učestvovati i deca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Sportske igre mladih su najmasovnija balkanska manifestacija za decu i omladinu. Osnovni cilj Igara je promocija zdravog života, druženja i fer-pleja. Pored toga što potpuno besplatno mogu da se takmiče u više sportskih disciplina, deca imaju mogućnost da upoznaju vršnjake iz Srbije i regiona i steknu nova prijateljstva.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.