RHMZ će preraspodeliti protivgradne rakete

imageOd 31 protivgradne stanice 14 stanica ostalo je bez protivgradnih raketa nakon dejstvovanja u nedelju. Po infomracijama iz ministarstva RHMZ će uraditi hitnu preraspodelu raketa.

Nevreme koje je zadesilo Valjevo u nedelju u popodnevnim satima nije nanelo štetu Valjevu niti valjevskim selima , ali je zato 14 protvgradnih stanica ostalo bez raketa za odbranu od grada. “ Mi smo odmah kontaktirali ministarstvo i dobili smo informaciju da će oni uraditi preraspodelu raketa i dopuniti protivgradne stanice u meri u kojoj su u mogućnosti . S obzirom da se u celoj Srbiji očekuje nestabilno vreme pitanje je kolika će sledovanja biti jer i drugi gradovi imaju protivgradnu odbranu“, kaže Nikola Radojičić član Gradskog veća.
S obzirom da u valjevskom kraju postoji 31 protivgradna stanica , Radojičić kaže da neke nisu nijednom još dejstvovale i da one imaju rakete ne raspolaganju . “ Nismo ostali potpuno bez odbrane kako je to odmah zazvučalo jer na 17 stanica još ima raketa, a očekujemo i da RHMZ uradi šta je do njih u smislu popunjavanja“, dodaje Radojičić.
Grad Valjevo opredelio je u budžetu 2,2 miliona dinara za nabavku protivgradnih raketa za šta su kupljene 74 rakete.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.