„Obuka za pokretanje i razvoj usluga“

imageU sali Narodnog Muzeja Valjeva, biće organizovana prezentacija projekta "Obuka za pokretanje i razvoj usluga – servisa personalnih asistenata u gradovima u Srbiji. Organizator ove tribine – prezentacije je grad Valjevo, u saradnji sa predstavnicima i učesnicima skupa iz opštine Stari grad i predstavnicima Ministarstva rada i socijalne politike.

Projekat finansira Ministarstvo rada i socijalne politike, a cilj projekta uticaj na poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom, s obzirom na to da lokalna samouprava treba svojim doprinosom da odgovori na potrebe svojih građana.Prezentacija počinje u 12 časova i na kraju je predviđeno i puštanje filma koji je osvojio nagradu na ovogodišnjem BOSI festivalu.

Projekat predviđa 10 seminara za predstavnike udruženja osoba sa invaliditetom u 10 gradova u Srbiji koja treba da daju osnovna znanja o obuci budućih personalnih asistenata, sa ciljem da lokalna udruženja osoba sa invaliditetom,ali i lokalne samouprave i nadležne institucije socijalne i zdravstvene zaštite, steknu znanja i osposobe se za realizaciju programa obuke personalnih asistenata. prilikom ustanovljavanja usluge pesonalne asistencije u svojoj lokalnoj sredini,ali i drugih usluga socijalne zaštite..

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.