Na bazenu u proseku 1000 ljudi

imagePoseta bazenima u Petnici iz dana u dan raste. Poslednjih dana zbog visokih temperatura na bazen u proseku dolazi oko 1000 posetilaca dnevno.

Zbog praktično šarenih dana u smislu čestih padavina u junu u UFK „Valis“ kažu da poseta bazenima nije bila u ovom mesecu značajno večika. Ipak i ovaj jun ući će najverovatnije u prosek samog meseca u prethodnim godinama. “ Jun nekako uvek beleži manju posetu jer je vreme još nestabilno pogotovo ove godine kiše su česte , pre podne bude lepo vreme , ali već od podne se naoblači što jednostavno smanji posetu bazenu. ipak mislim da ćemo ovog juna biti negde blizu proseka za jun mesec na bazenu. Jul je nešto drugo i svakako očekujemo više“, kaže direktor UFK „Valis“ Aleksandar Mijailović.
U četvrtak je na bazenu prodato preko 100o karata , a slično je bilo sa prodajom i prethodnih dana , praktično od trenutka kada je živa u termometru počela da raste. “ Nemojte zaboraviti da smo u junu imali čak tri polufinalna turnira mladjih kategorija u vaterpolu da je održan i Petnica kup. Sve su to dani kada bazeni ne mogu biti celog dana otvoreni za gradjane jer ih koriste takmičari.Valjevo je grad u kome se u toku leta održi najviše takmičenja u vodenim sportovima“, objašnjava Mijailović.

image „Valis“ će kažu i ove godine težiti prošlogodišnjem rekordu iz jula meseca kada je ostvarena rekordna poseta od otvranja SRC Petnica sa više od 40 000 posetilaca . Ovaj rekord može da ugrozi samo loše vreme i kiša .“Mi se nadamo lepom vremenu i u Petnici gradjani imaju brojne sadržaje da provedu ceo dan na bazenima , nije to samo kupanje. Mislim da su gradjani to prepoznali i očekujemo dobru posetu, ali naravno vremenske prilike ne zavise od nas“, dodaje Mijailović.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.