„Moja Srbija“ u Valjevu

imageValjevo će 24.juna biti domaćin karavana moja Srbija. Valjevo do sada bilo gost u 8 gradova, a program počinje u 17 sati na platou ispred Centra za kulturu.

U cilju promovisanja domaćeg turizma u Srbiji je pokrenut karavan pod nazivom „Moja Srbija“ .U okviru ovog karavana u petak od 17.h na platou ispred Centra za kulturuValjevce očekuje ne samo promocija turističkih poterncijala već i bogat kulturnoumetnički program. U Valjevu će na 13 štandova biti predstavljeno 13 gradova Drbije koji će se potruditi da Valjevcima prezentuju šta je to zbog čega treba posetiti baš njihove gradove. „ U planu je da karavan obidje 14 gradova , već je boravio u osam gradova i Valjevo je deveto po redu . Mi ćemo promovisati, Tešnjar, Brankovinu, Gradac, Divčibare, manastire i institucije kulture, brojne kulturne vrednosti , ali i gradske manifestacije“, rekao je najavljujući karavan načelnik Odeljenja za razvoj Nenad Branković.
Dragica čanković direktorka TO Valjevo kaže da je veliko interesovanje gradova za turističku ponudu Valjeva. „ Ovaj karavan dobija podršku Vlade kroz podelu vaoučera jer je ove godine već podeljeno 24 000 vaučera . Mi očekujemo da će ove godine turistički promet na Divčibarama biti veći jer već do ovog trenutka imamo promet koi je veći od 58% u odnosu na prošlu godinu. Ovaj karavan je iskorišćen i kao promocija obeležavanja 160 godina od rodjenja Nikole Tesle. Sam karavan prate i novinari i Žikina šarenica , Srbija koju volim, Kniga utisaka“, kaže Čankovićeva.
Od 17 sati na platou Centra za kulturu svi zaintersovani gradjani mogu pratiti program sledeće sadržine:
-Horić „Srculence
-KUD Izvor
-Svečano otvaranje u 18 h –Gradski hor Abrašević
-KUD Abrašević
-Muzička škola
-Nagradana igra TOS „Koliko poznaješ Srbiju“ž
-KUD Valjarice
-KUD Djerdan
-Plesni klub RMP
-Koncert La band –Lazar Avramović
Program traje do 21 h .

S.V.  

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.