Medjunarodni velemajstorski memorijalni turinir „Selimir Manojlović“

imageDrugi po redu Memorijalni šahovski turnir „Selimir Manojlović“ biće održan u Valjevu od 27.juna do 3.jula. Turnir ima medjunarodni karakter , a medju učesnicima ove godine su i šahisti iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine .

“ U ponedeljak 27. juna u 16 sati u hotelu Grand Memorijalni turinir biće otvoren takmičarskim partijama , a svečano će ga otvoriti novi gradonačelnik Slobodan Gvozdenović Turnir organizujemo u čast dugogodišnjeg funkcionera , člana VŠK Krušik , ali i funkcionera Šahovskog saveza Srbije . Ovo je stalna gradska manifestacija i kako je predvidjeno nadamo se lepoj tradiciji . Ove godine imamo deset učesnika“, rekao je predsednik OO ovog turnira Milorad Ilić .
Tri učesnika turnira su iz Valjeva dok ostali dolaze iz Kine, iz gradova širom Srbije, Crne gore i Bosne i Hercegovine. Turnir se realizue pood pokroviteljstvom Grada Valjeva i u saradnji sa ŠK Krušik. Sam turnir se rejtinguje na medjunarodnoj sceni . Najmladji učesnik na ovom turiru ima 16 godina. Najači igrač kada je rejting u pitanju , a učesnik na turniru je Mihailo Stojanović. U Valjevu po rečima Dušana Stojanovića iz ŠK Krušik šah u tri kluba aktivno igra i takmiči se preko 100 mladih ljudi . „Turnir je medjunarodnog karakterra i dolaze nam zaista velemajstori poznati i po načinu igre i uspesima koje su do sada ostvarili. da bi ovaj turnir bio i veći potrebna su finansijska sredstva zančajno veća od ovih koje sad imamo. Ali ja se iskreno nadam da ćemo ukoliko tradicionalno budemo održavali ovaj tuirnir koji pre svega ima kvalitet sačekati i neka bolja vremena kada će za šah moći da izdvoje i veća sredstva. Da bi jedan velemajstor svestkog renomea došao uopšte pottebnmo je od 3 do pet hiljada evra minimum , ami za sada nemamo ta sredstva. Ipak napominjem da takmičari ovog pua jesu zaista svetski priznati šahisti“, objasnio je Stojanović.

image

U OO turnira je i Vlada Manojlović sin Selimira Manojlovića koji je pokazao izuzetno zadovoljsztvo što se turnir održava drugi put za redom. “ U ime porodice Manojlovič zaista bih se zahvalio za ovaj turnir koji nosi ime mog oca i zahvaljujem se svim ljudima koji su se uključili u organizaciju i pre svega Gradu Valjevu, Šahovskom savezu i ŠK Krušik“, rekao je Vlada Manojlović.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.