Konstituisana vlast

imageNovu vlast u Valjevu u naredne četiri godine činiće koalicija SNS-a i SPS-a . Ovu koaliciju predvodiće Slobodan Gvozdenović SNS.

Nakon izbora na kojima su se u skupštinskim klupama našli predstavnici samo četiri partije SNS sa  26odbornika , SPS sa 18, DS sa 4 i „Dosta je bilo” sa 3 odbornika konstitutivna sednica započeta je još u prvim danima juna. Nakon što je iz Beograda stigla potvrda predložene koalicije izmedju SNS-a i SPS-a na konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine izabran je Milorad Ilić SPS, za zamenika predsednika Skupštine Mihailo Milutinović SNS i za sekretara Djordje Pavlović SPS.
Odbornici su se o izabranima izjašnjavali tajnim glasanjem . „ Naš je cilj i zadatak u narednom periodu da vratimo dostojanstvo ovoj Skupštini , da ne dozvolimo da pojedinci ili grupe van ove sale koji nisu dobili poverenje gradjana uredjuju rad Skupštine ili budu  ključni u donošenju odluka” , rekao je Ilić.

image Odbornik Pokreta „Dosta je bilo” Ljubomir Radović zatražio je od Skupštine da u buduće odbornicima ranije budu dostavljeni predlozi , a ne da o njima saznaju na samoj sednici .
Istovremeno odbornicima je podeljen etički kodeks koji bi nakon čitanja trebalo da potpišu.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.