Glišić: Prvi tonovi koalicije deluju ohrabrujuće

imageIzboru gradonačelnika u Valjevu prisustvovao je i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić. Za Vamediu Glišić kaže da je optimista po pitanju nove vlasti u Valjevu , ali napominje da su na sebe preuzeli veliku odgovornost.

Vamedia: Vlast je konstituisana kakvo je Vaše mišljenje po pitanju novoformirane koalicije?
Darko Glišić: Nova vlast jeste odraz u najvećoj mogućoj meri održanih izbora i volje gradjana na tim izborima . Po prvim tonovima koje sam mogao da čujem pa i na osnovu same atmosfere u skupštinskoj Sali deluje da će biti stabilna. Ako se po jutru dan poznaje onda sam optimista i verujem  da će raditi u interesu gradjana Valjeva. Kakve su dosadašnje sednice Skupštine bile to Valjevo najbolje zna, a ovo je nešto sasvim drugo, potpuno drugačije.
Vamedia: S obzirom da nova vlast ima 44 odbornika da li mislite da postoji bilo kakva opasnost po  stabilnost koalicije?
Darko Glišić: Nema opasnosti osim njih samih, Niko u Valjevu , mislim nijedna politička opcija nije dobila takvu podršku da bi mogla da predstavlja opasnost. Opasnost postoji od neispunjenja odgovornosti koju su preuzeli , od neispunjenja svega onog što su u kampanji poručivali gradjanima . Oni sada moraju da se okrenu interesima razvoja grada , a ne da se bave ličnim interesima ili interesima nekih pojedinaca. Gradjani su ih izabrali da se bave gradom , a ne sobom.
Vemedia: Gradonačelnik Gvozdenović je u ekspozeu naveo 2000 novih radnih mesta , da li je to realno za očekivati u Valjevu?
Darko Glišić: Valjevo je veliki grad . I zapošljavanje 50 ljudi ne znači mnogo u samom gradu, znači naravno onim gradjanima koji su tih 50 . Ova vlast ima zadatak da bude zamajac koji bi toj navedenoj brojci približio realizaciju. Ako se ne postave veliki ciljevi nema ni velikih ostvarenja. Ta cifra je zadatak, ona je cilj . Toliki broj zaposlenih svakako ne može odjednom da se ostvari , ne može brzo , ali ozbiljnim radom može. Uspeh za Valjevo bi svakako bila i polovina od te cifre .

S.V. 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.