Danas vrelo u nedelju pljuskovi

imageMeteorolozi i danas najavljuju maksimalnu dnevnu temperaturu do 36 stepeni . Tek u nedelju popodne očekuju nas pljuskovi i grmljavina.

U Srbiji danas sunčano i tropski toplo. Samo se u istočnim predelima očekuje lokalni razvoj oblačnosti i samo ponegde ređa pojava pljuska sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama povremeno i jak. Maksimalna temperatura od 32 do 36°C.

I za vikend sunčano i tropski toplo. U nedelju sredinom dana i posle podne u uapadnim i jugozapadnim predelima promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde i uz grmljavinske nepogode. U ostalim predelima očekuje se povećanje oblačnosti. Duvaće umeren di pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama i jak. Maksimalna temperatura u subotu od 32 do 36°C, a u nedelju od 30 do 35°C. Početkom sledeće sedmice znatno prijatnije, a osveženje će doneti i skretanje vetra na severne pravce. U ponedeljak promenljivo oblačno, svežije i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje. Maksimalna temperatura od 26°C na severozapadu do 32°C na jugoistoku Srbije. U utorak na severu uglavnom suvo, u ostalim predelima ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Temperatura od 25 do 30°C.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.