Dan ministarstva i Dan policije

imagePripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu svečano su obeležili Dan Ministarstva i Dan policije polaganjem venca na spomen-ploču prvog popečitelja unutrašnjih dela, Jakova Nenadovića. Venac je položio načelnik OKP Policijske uprave u Valjevu Dejan Ostojić.

Povodom obeležavanja ovog bitnog datuma, zbog dobrih rezulata rada i povišenog nivoa bezbednosti na području koje pokriva ova uprava, načelnika Ostojića je nagradio ministra unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović. U ime ministra, vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić uručio mu je revolver.

Zahvaljujući naporima valjevske policije i dobrom rukovođenju načelnika Ostojića, u Valjevu i okolini je zabeleženo smanjenje krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminalteta, nisu evidentirana krivična dela protiv života i tela (ubistva, teška ubistva, razbojništva sa teškim posledicama), znatno je smanjen broj krivičnih dela imovinskog kriminaliteta (krađa i teških krađa), dok je broj krađa vozila prepolovljen. Povećan je broj osoba koja su lišena slobode zbog ilegalnog prometa opojnih droga, a porasla je i efikasnost u suzbijanju privrednog kriminala.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.