Sednica prekinuta nakon verifikacije mandata

imageNovi odbornici seli su u klupe Skupštine grada, epilog je današnje sednice. Kako se i očekivalo na sednici nije bilo izbora ni skupštinskih organa niti će nakon ove uslediti prva redovna sednica.

Sednicom Skupštine grada predsedavao je Ivan Živanović SPS inače najstariji odbornik u novom skupštinskom sazivu. U vodjenju ove sednice pomagali su mu najmladji odbornici Miloš Kovačević SNS i Djordje Pavlović SPS.
Nakon usvajanja dnevnog reda imenovana je verifikaciona komisija za verifikaciju mandata odbornika u sastavu MIlan Gajić Sns, Milka Erić Vasiljević DS i Mila Grujičić SPS.

U Skupštini su četiri partije i to SNS sa 26 odbornika, SPS sa 18 odbornika , DS sa 4 odbornika i „Dosta je bilo“ sa tri odbornika. Novi odbornici danas su potpisali i svečanu izjavu kojom se obavezuju na korektan rad uz poštovanje zakona i propisa. Odbornica Erić Vasiljević je podsetila da u Skupštini postoji i etički kodeks i zamolila da isti bude spreman za sledeću sednicu kako bi odbornici mogli i njega da potpišu.

Odbornik Slobodan Gvozdenović SNS izneo je predlog da se nakon verifikacije mandata sednica prekine i bude nastavljena nakon dogovora odborničkih grupa o datumu novog održavanja.

Obrazloženje za ovaj prekid zatražio je Duško Rakić DS , a kako je odgovorio Aleksandar janković bivši sekretar Skupštine sednica se prekida zbog nepostojanja uslova za njen nastavak. “ Sednicu smo praktično samo započeli i ona će biti nastavljena po dogovoru“, rekao je Janković.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.