Pokidali rasvetu na svim mostovima

imageProtekle noći na sva četiri mosta u Valjevu huligani su pokidali led rasvetu. Pričinjena šteta je prema prvoj proceni 250 000 dinara , a direktor Direkcije Dragan Jeremić novinarima izjavio da saopštavanje  imena lica koja su pre manje od mesec dana na jednom od mostova pokidala rasvetu  nedozvoljava policija.

Novinari su imali priliku danas da iz bliza na mostu na Jadru vide pokidanu led rasvetu , a ista situacija je i sa ostalim mostovima koji su se našli na meti huligana prethodne noći.„ Moramo očito kao i Beograd angažovati čuvare koji će čuvati grad . Rasveta je pokidana na sva četiri mosta. Ja nemam reči za takvo ponašanje . Materijalna šteta je 250 000 dinara , ali mnogo je veća šteta činjenica da su tu štetu naneli ljudi koji žive u našem gradu. Deluje zabrinjavajuće da sve što ovaj grad uredi kako bi Valjevo bilo lepše mesto za život neko jedva čeka da uništi“, kaže Jeremić.
On tvrdi da svaka dobra ideja gubi smisao , ako neko jedva čeka da nešto bude uradjeno da bi to potom uništio. Po njegovim rečima grad je učinio sve što je u njihovoj moći da se ovakvi dogadjaji spreče . „ Ja zaista moram da apelujem sada i na novu vlast da se pod hitno poveća broj komunalnih policajaca i da se oformi redarska služba kako bismo zaštitili ovaj grad. U planu je da se ovde oko mostova uradi jedna lepa ograda, mostovi srede , da se na beli mermerni most postave saksije sa cvećem , ali čemu sve to kad vidimo šta se dešava i koliko će nam to trajati“, kaže Jeremić.
Po njegovom mišljenju kazne moraju biti značajno veće jer postojeće ne daju nikakve rezultate. Novi počinioci nisu otkriveni , a za prethodne za koje je poznato da se radi o punoletnim licima od kojih jedno ima čak 28 godina Jeremić kaže da ne može da saopšti imena. „ U policiji su mi rekli da ću načiniti krivično delo ja ako saopštim njihova imena . Nije mi jasno zašto štitimo takvo ponašanje , ali takav je kažu zakon.Sada još uvek ne znamo ko je ovo uradio. Podneli smo odštetni zahetv i šta će od svega biti ne znam“, rekao je Jeremić novinarima.

image Nova rasveta biće ponovno kupljena i u narednoj nedelji ponovo postavljena. Na pitanje novinara da prokomentariše tvrdnju Mihaila Milutinovića iz SNS-a da je bolje da su sredjene rupe na mostu na Jadru nego što je postavljena rasveta Jeremić kaže : „ Ja nisam znao da je to izjavio i to je u toj meri besmisleno jer on očito ne zna da ovaj most i ovaj deo ulice pripadaju Srbija putevima , a ne gradu Valjevu . Zašto to nije pitao Srbija puteve to je u njihovoj nadležnosti, ali dobro on to i ne mora da zna . Njegov posao i nisu nadležnosti nego zapošljavanje . On treba da zapošljava ljude . Da sam na njegovom mestu ja bi radio posao za koji sam plaćen i bavio se zapošljavanjem . On voli čovek da priča“.   

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.