Pokidali led rasvetu na mostu

imageČetiri punoletna lica u toku noći izmedju subote i nedelje pokidala su led rasvetu na mostu izmedju Ulice Vlade Danilovića i Pijačnog keja . Intervencijom policije i komunalne policije počinioci ovog dela su uhvaćeni.

Na meti huligana ovoga puta punoletnih našla se nedavno postavljena led rasveta na pešačkom mostu kod stare zelene pijace. Počinioci Š.F star 27 godina , O.P star 22 godine, O.N. star 21 godinu, i J.T. star28 godina su praktično uhvaćeni na delu i privedeni istražnim organima.
„Sada čekamo da nam Direkcija dostavi iznos novca odnosno utvrdi nastalu štetu ,a potom će tužilac odlučiti da li se u odnosu na visinu štete radi o krivičnom delu ili prekršaju“, kaže načelnik komunalne policije Siniša Djurić.
U Valjevu su nedavno u aprilu mesecu osvetljena dva mosta po ugledu na mostove u drugim gradovima Srbije , ali očito ova rasveta zasmetala je obesnim mladićima.
Grad Valjevo godinama unazad ima problem sa uništavanjem gradske imovine , nedavno su izneti podaci o uništavanju javnog VC-a u parku na pećini, polomljenim sedištima na renoviranom terenu Studenta. Gotovo svi parkovi i značajniji infrastrukturni objekti u gradu pokriveni su video nadzorom , a grad je kako bi sačuvao park na Pećini doneo odluku da angažuje i čuvara.
Gotovo da nema dana da u Valjevu nešto ne osvane polomljeno ili potpuno uništeno, a grad je svojevremeno doneo i novu odluku o komunalnom redu koja predvidja mnogo veće kazne za počinioce . Ipak izgleda da te kazne nisu dovoljno uplašile počinioce ovih dela.
Kako ovo nije prvi put da su počinioci punoletna lica u Valjevu se već odavno ne smatra pod izrazom huligan samo maloletnik .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.