Obeležavanje godišnjice pogibije Milenka Pavlovića

imageVeć 17. godinu za redom, Grad Valjevo organizuje polaganje venaca i odavanje počasti pukovniku pilotu Milenku Pavloviću, na dan njegove pogibije – u sredu 4. maja 2016. godine, u 12.00 časova, na spomen obeležju u Ulici Vladike Nikolaja, kao i u selu Bujačić, na mestu pogibije.

Tog dana će porodica, kao i predstavnici Vojske Srbije i ostalih institucija položiti cveće, a sveštenici će održati opelo Milenku Pavloviću. Moguć je i prelet aviona u 12.04 časova, u vreme kada je obiren avion Milenka Pavlovića.
Nakon opela i polaganja cveća, biće održan kratki program, koji priprema Centar za kulturu Valjeva.
U periodu od 11.45 do 12.45 za saobraćaj će biti zatvorene ulice Heroja Milenka Pavlovića do Pasterove i Vladike Nikolaja do Željka Vasiljevića. Saobraćaj za vozila Ulicom Vladike Nikolaja, u smeru od Sinđelićeve ka Uzun Mirkovoj ulici, preusmeravaće se u Hajduk Veljkovu, Mirka Obradovića, Bulevar Palih ratnika i Željka Vasiljevića.
Saobraćaj za vozila Ulicom Vladike Nikolaja, u smeru od Srbijanke ka Krušiku, preusmeravaće se u Željka Vasiljevića, Bulevar Palih ratnika, Mirka Obradovića i Sinđelićevu.
Pozivamo sve građane da u što većem broju dođu 4. maja u 12.00 časova kod spomenika u Ulici Vladike Nikolaja, kako bismo odali poštu velikom heroju, koji je nastradao na nebu iznad Valjeva, suprotstavljajući se formaciji od 16 NATO aviona.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.