Nova ubska vlast od SNS, SPS i DSS

imagePrva nova lokalna vlast posle izbora održanih 24. aprila u Kolubarskom okrugu, danas će biti konstituisana u Ubu. Po saznanjima Vamedie, reč je o koaliciji SNS, SPS i DSS.

Naime, danas, kako je najavljeno, treba da bude održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Ub u novom mandatu, na kojoj će biti potvrđeni mandati 40 odbornika izabranih na izborima 24. aprila. Takođe, po dnevnom redu treba da bude izabran predsednik Skupštine, njegov zamenik, kao i sekretar.
Izvori Vamedie kažu da su koalicioni sporazum, vrlo brzo nakon što su potvrđeni zvanični rezultati izbora i broj mandata, postigli SNS koja u novom sazivu ima 25, SPS-JS sa 5 i DSS sa 3 odbornika. Na taj način, koalicija bi imala sasvim komotnu većinu od 33, od ukupno 40 odbornika ubske SO. U opoziciji će ostati Socijaldemokratska partija Srbije – Dragan Jelić sa četiri i DS sa tri odbornika.
Inače, Dragan Jelić je sa svojom Grupom građana u prethodnom sazivu SO Ub bio deo vladajuće koalicije na čijem čelu su bili i sada vodeći naprednjaci.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.