Najavljena koalicija SNS-SPS nije ugrožena

imageSednica Skupštine grada prekinuta je nakon verifikacije odborničkih mandata, a po najavama biće nastavljena u skorije vreme. Da se čeka potvrda i procedura SNS-a vezana za koaliciju potvrdili su i Slobodan Gvozdenović kandidat za gradonačelnika iz SNS-a i kandidat za zamenika gradonačelnika iz SPS-a Dragan Jeremić.

Nakon prekida sednice Skupštine Slobodan Gvozdenović SNS novinarima je potvrdio da se čeka procedura vezana za koaliciju u SNS-u.“SNS je 28.maj izabrala novo rukovodstvo , predsednik IO je Darko Glišić i radimo po novim pravilima , poštujemo proceduru stranke , dobićemo potvrdan odgovor o koaliciji koju smo najavili , ali se procedura mora poštovati. Nikakvih podela u SNS-u nema što ćete videti i kada budemo konstituisali vlast , sledeća sednica će biti vrlo brzo“, rekao je Gvozdenović.

Da su budući koalicioni partneri saglasni da se sačeka potvrda iz SNS-a rekao je i Dragan Jeremić SPS. „ Mi smo prihvatili obaveze koje ima SNS i konstituisanje njihovih organa i kada to bude završeno mi možemo da nastavimo kako smo i započeli . Razgovori postoje i posle odluke organa SNS-a nadamo se da ćemo pristupiti realizaciji. Nema nikakvih problema oko kadrova jer nisu kadrovi suština već grad Valjevo i suština je u tome što sam više puta ponoviio da naši glasači neće biti razočarani , da dobri i kvalitetni ljudi dodju na ključna mesta, to je jedino važno. Verujte da to nije tako lako , a nama nisu važni ni kvote ni procenti“, rekao je Jeremić.
Jeremić je demantovao priče koje kruže gradom o tome da li je koalicija napravljena na insistiranje SPS-a . Po njegovim rečima formiranje koalicije nije odgovor na pitanje kome je više stalo odnosno manje stalo do nečega.
„Nema ovde toga kome je više stalo do koalicije već koliko su projekti koje predlažemo i jedni i drugi bitni za grad. Ako jesu , mi smo koalicija .Cela situacija je pokazala da je SNS kao pobednik izborio pravo da bira koalicione partnere, izabrali su da pričaju sa nama i mi smo odgovorili na to. Ako neće da prave sa nama koaliciju mi tu ništa ne možemo i nema tu kome je stalo kome nije . Ništa od tih spekulacija nije tačno“, rekao je Jeremić.
Kako je SNS osvojio na izborima 26 odborničkih mandata i ima prostu većinu u parlamentu niko po njihovim rečima ne spori mogućnost da sami konstituišu vlast , ali Gvozdenović tvrdi da vlast nisu brojke . „Zato što politika nisu samo brojke i zato što vlast nije prosta većina već je vlast ono što su gradjani rekli .Ako su ove dve liste dobile najveće poverenje gradjana naša je dužnost da uvažimo sve ljude koji su glasali na izborima. Mi želimo široki konsenzus pre svega sa gradjanima Valjeva , a oni su se izjasnili o tome koga podržavaju i prema tome mi smo čak i sa visokim funkcionerima razgovarali i pitali kako i na koji način da napravimo koaliciju i oni su nam rekli što širu da biste imali što veću podršku gradjana Ništa to nije neočekivano i ja ne vidim razlog da ova koalicija ne zaživi u punom kapacitetu“, rekao je Gvozdenović.

Kako je rečeno u ovom trenutku niko ne sumnja da bi najavljena koalicija SNS-a i SPS-a u gradu mogla biti osporena , a nastavak današnje sednice Skupštine Gvozdenović njavljuje u najskorije vreme.
Nova koalicija imaće 44 od 51 odbornika koliko ima valjevska Skupština .
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.