Nagrada prim.dr Miri Vuković

imagePovodom dana osnivanja Srpskog lekarskog društva šestog maja, dr sci. med. Miri Vuković, kliničkom farmakologu i rukovodiocu Edukativnog centra Opšte bolnice Valjevo, dodeljena je godišnja nagrada Srpskog lekarskog društva za organizaciju zdravstvene službe.

Nakon dodele nagrade, prim. dr Mira Vuković rekla je sledeće: “Prema propozicijama Srpskog lekarskog društva ovu nagradu, jedan te isti lekar, može da dobije samo jedanput. Pravi smisao ovoga shvatila sam tek nakon uručenja nagrade kada su usledile čestititke od kolosa srpske i svetske medicine poput prof. dr Zorana Krivokapića, prof. dr Radoja Čolovića i mnogih drugih.Tada mi se u deliću sekunde, bez razumevanja zašto i kako, nametnula misao da su svi oni nepokolebljivo, samo jedanput izabrali da ostanu i rade u svojoj zemlji, uprkos brojnim ponuđenim alternativama. Topao stisak ruke, uz duboko poštovanje i iskrene čestitke koje uslede od takvih učitelja, oblikuju rečima teško opisivo iskustvo sreće, koje čovek može da iživi samo kroz osećaj jednosti sa vlastitim uzorom i koje je kasnije u drugačijim okolnostima, zaista neponovljivo”.
Vukovićeva se zahvalila svojim kolegama i zdravstvenim radnicima Opšte bolnice Valjevo, ali i Srpskom lekarskom društvu na dodeljenoj nagradi i Sekciji za kliničku farmakologiju, koja je za ovu nagradu Vukovićevu i predložila.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.