Valjevski Festival horova

imageOvog vikenda, u valjevskoj muzičkoj školi „Živorad Grbić“ biće organizovan prvi VALJEVSKI FESTIVAL HOROVA u okviru koga će nastupiti 25 horova svih uzrasta iz cele Srbije. Festival ima takmičarski karakter, i okupiće horove u šest kategorija: dečje horove osnovnih škola i osnovnih muzičkih škola, horove srednjih škola i srednjih muzičkih škola, kamerne horove, mešovite horove i muške i ženske horove.

U okviru festivala, organizator ovog ambicioznog programa MŠ „Živorad Grbić“, ugostiće preko 800 horskih pevača od Sente do Leskovca. O ideji festivala, programu i ciljevima, direktorka MŠ „Živorad Grbić“ , mr Suzana Radovanović – Perić kaže sledeće:
VALJEVSKI FESTIVAL HOROVA je zapravo nešto ambiciozniji i kompleksniji nastavak prošlogodišnjih SUSRETA VALJEVSKIH HOROVA, koncerta koji je aprila 2015. okupio osam valjevskih horova svih uzrasta. Ovaj program je bio rezultat inicijative profesorki muzičke škole, Nikoline Ninić i Vanje Dragojlović da se kroz jedan koncert prikaže trenutna slika horskog života u Valjevu i isprovociraju novi stvaralački momenti u ovoj sferi muzike. Koncert je naišao na fantastičan prijem ali i interesovanje ostalih kolega, i iz tog razloga smo odlučili da ove godine „ proširimo granice horskog zvuka“ i koncert pretvorimo u takmičenje za sve ansamble koji kroz ovaj vid muzičkog izraza predstavljaju svoj talenat.
VALJEVSKI FESTIVAL HOROVA će biti otvoren svečanim koncertom valjevskih horova, u petak 15. aprila u 20 časova, a subota i nedelja su dani u kojima će biti realizovan takmičarski program festivala zaokružen koncertima nagrađenih horova. Svečano zatvaranje je planirano za nedelju, u 18 časova.
I ako je organizator ovog programa, valjevska muzička škola u njemu nije usamljena. Respektabilan imidz koji je ova institucija izgradila za 61 godinu postojanja inspirisao je uključivanje mnogih privrednih subjekata u samu realizaciju festivala, tako da zahvaljujući podršci Zlatare WOG, Dunav osiguranja, Europroma, Narodnog Muzeja, Top Tima, štamparije D print, firme X brend, valjevskog Karitasa, pekara Todorović, Mladenović, Presto i Šumadija hotela Narcis i konačišta Bubica, Valjevo će u periodu od 15. do 17. aprila bez sumnje biti najraspevaniji grad u Srbiji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.