Spajanje praznika

      Нема коментара на Spajanje praznika

imageZaposleni u Srbiji  od sutra praznuju zajedno Uskršnje I prvomajske praznike.Ipak u praksi privatni sektor u najvećoj meri za praznike radi. Istovremeno valjevski školarci već od danas su na prolećnom raspustu.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji praznuju se vaskršnji praznici, počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Vaskrsa. Vaskršnji praznici 2016. godine praznuju se počev od 29. aprila (petak) zaključno sa 2. majem (ponedeljak).
Prema istom Zakonu, u Republici Srbiji Praznik rada je državni praznik koji se praznuje 1. i 2. maja (ove godine padaju u nedelju i ponedeljak).
Ako jedan od dana kada se praznuje državni praznik Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.
S obzirom da 1. i 2. maj ove godine padaju u nedelju i ponedeljak, ne radi se i 3. maja (utorak). Neradni dani su od 29. aprila do 3. maja jer se ove godine Vaskrs i Praznik rada poklapaju.
Valjevski školarci od danas su na prolećnom raspustu koji će trajati do utorka 3. maja.
 Prema Kalendaru za školsku 2015/2016. godinu, za učenike osmog razreda osnovne škole drugo polugodište završava se u sredu, 1. juna, dok se za učenike od prvog do sedmog razreda završava u sredu, 15. juna.
Letnji raspust za osnovce traje od četvrtka, 16. juna, do srede, 31. avgusta.Drugo polugodište za učenike četvrtog razreda gimnazije završava se u sredu, 25. maja, a za učenike trećeg razreda trogodišnjeg i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola u sredu, 1. juna.Letnji raspust za ostale srednjoškolce počinje u četvrtak 23. juna, a završava se u sredu, 31. avgusta.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.