Počela izborna tišina

imageU ponoć je počela izborna tišina. Na izbore će u Valjevu 9 što partija što grupa gradjana .Pravo glasa na ovim lokalnim izborima imaju 79532 glasača.

Devet lista u Valjevu takmičiće se praktično za 51 mesto u gradskoj Skupštini , a o tome ko će činiti novu gradsku vlast odlučiće Valjevci na izborima u nedelju, 24. aprila . Birališta će biti otvorena od 7 do 20 sati do kada praktično traje i izborna tišina koja je počela u ponoć.
Za vreme trajanja izborne tišine zabranjeno je stranačko propagiranje i lobiranje .Kako je juče saopšteno iz Republičke radiodifuzne agencije, medijima je zabranjeno neposredno i posredno propagiranje izbornih lista, kandidata, ili stranaka koje učestvuju na izborima, kao i iznošenje procena rezultata izbora.
Zabranjena je i svaka vrsta oglašavanja izbornih lista u oglasnim porukama.
Dozvoljeno je objavljivanje informacija i oglasnih poruka nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu obaviti glasanje, kao i procene odziva na izbore.
Aktivnosti državnih organa i funkcionera mogu tokom predizborne tišine biti praćene tako da ne asociraju na predizbornu kampanju, saopštila je Republička radiodifuzna agencija.
Pravila o izbornoj tišini odnose se i na program elektronskih medija emitovan putem Interneta, a obavezuju i pisane medije.
Pravo glasa na ovim izborima ima 79 532 glasača , a koliko će ih zaista izaći na glasanje biće poznato kada se rezultati saberu . Grad Valjevo ima 118 biračkih mesta na kojima će se pored stalnog biračkog tela naći i posmatrači ispred svake liste, a kako se istovremeno održavaju i republički izbori na glasačkim mestima moguće je da će biti i do 30 ljudi u smislu nadzora.
Za glasanje su već podeljeni pozivi , ali ukoliko ga niste dobili ili ga zaboravite pri polaksu na glasanje , biće dovoljno da sa sobom imate važeću ličnu kartu .

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.