Izbori2016: Valjevski SNS o Vučiću i Krušiku, Gašić o strancima koji ruše Srbiju

imagePredizbornu konvenciju u Centru za kulturu održao je GO SNS-a. Naprednjaci predstavili svoje odborničke kandidate , a težište govora bilo je na lideru stranke Aleksandru Vučiću i fabrici Krušik.Slobodan Gvozdenović najavljen kao budući gradonačelnik dok je Gvozdenović u svom govoru rekao da Valjevo mora biti uspešno kao u vreme Dušana Mihailovića.

Okupljenim naprednjacima i koalicionim partnerima na konvenciji prvi se obratio kandidat za poslanika Mihailo Jokić počevši svoj govor vešću o prodaji Železare Smederevo za 46 miliona evra. „ Srbija je uvek imala vodje . Srbija se ne ponavlja ona se ocenjuje . Mi danas imamo vodju i to je Aleksandar Vučić koji se nametnuo i pokazao. Na izborima treba da odlučimo da li ćemo da glasamo za Vučića ili za one koji su unakazili i uništili Srbiju. Smanjili smo penzije i plate pre dve godine  i narod je to prihvatio jer je verovao jednom čoveku , Vučiću. Danas samo dve godine nakon njegove vlasti stvoreni su uslovi da plate i penzije budu veće“, rekao je Jokić. U svom govoru on se posebno zahvalio Bratisalvu Gašiću za učinak i pokretanje proizvodnje u Krušiku , ali i ukazao na kako kaže spasavanje Krušik Akumulatora i raskid privatizacije . „ Ponos Valjeva jeste Krušik koji zapošljava i zapošljavaće i koji ima obezbedjenu i ugovrenu proizvodnju u naredne dve godine . Imamo i Srbijanku i to je naš zadatak, da je pokrenemo“, rekao je Jokić.
Prisutnima su se potom predstavili kandidati za odbornike SNS-a praćeni Jokićevom porukom: „Samo uz Vučića, samo sa Vučićem imamo budućnost“.
Prvi čovek valjevskih naprednjaka Slobodan Gvozdenović predstavljen je kao budući gradonačelnik Valjeva . „ Valjevo mora ići u korak sa Srbijom i dobiti gradsku vladu u kojoj će stožer biti SNS. Ovo je grad koji je služio za primer i bio sedmi u SFRJ po svojoj snazi, ovo je grad u kome smo živeli krajem osamdesetih i početkom devedesetih kratko vreme . Ovo je grad u kome smo   bili u sredjenom i srećnom gradu na čijem čelu je tada bio Dušan Mihailović“, rekao je Gvozdenović podsećajući da su devedesetih nevolje stigle u Valjevo , a posle 2000-te grad je počeo da tone .

image „ Ova je Vlada i Bratislav Gašić, prepoznala moć i snagu Krušika i značaj koji ima za Valjevo . Zato izadjimo i pobedimo“, poručio je Gvozdenović.
Medju gostima na konvenciji SNS-a bio je prisutan i Andreja Mladenović iz samostalnog DSS-a koji je okupljenima poručio da će partneri u koaliciji podržati Aleksandra Vučića u nastojanjima da reši probeleme koje Srbija ima.
 Na značaj izbora i činjenicu da je Valjevu potrebna komaptibilna gradska vlast sa republikom ukazao je Darko Glišić predsednik Opštine Ub . „ Valjevo mora da pobedjuje i prestane da radi neke stvari uz vetar kao što je do sada radio . Valjevo mora da pobedjuje zbog Kruišika da imamao više takvih fabrika , da nemate više cirkus u Skupštini“, rekao je Glišić.

image Bratislav Gašić podpredsenik SNS-a naprednjacima je poručio da se svi trenutno ujedinjuju protiv SNS-a . „ I Dačić i Pajtić i Sanda Rašković Ivić i Tadića i Šešelja , svi se ujedinjuju protiv SNS-a i Aleksandra Vučića. A znate li šta ih je udružilo? Pare njihovih stranih mentora i odjednom vidite ogroman broj televizijskih emisija i odjednom vidite bilborde DS-a koja je do juče bila u dubokoj blokadi. Odakle pare? Vidite šta se dešava na medijskoj sceni. Dolazi penzionisani američki general , leti 11 000 kilometara , dolazi da otvori televiziju u Srbiji , da N1, bivši direktor CIE dolazi da otvori televiziju u Srbiji . Šta on traži ovde? To su isti oni koji su pisali da se u pećima spaljuju stotine leševa. Da vas pitam , da li neko od vas veruje da je naš predsednik Vučić bio u nekom podrumu sa nekim drogiranim direktorom Kurira? Naravno da ne“, rekao je Gašić.   
Podpredsenik SNS-a informisao je prisutne o rezultatima rada Vladeu proteklom periodu , ali se  posebno  u govoru osvrnuo na svoj slučaj obraćanja novinarki TV B92, zbog kog je i razrešen dužnosti ministra odbrane, rekavši : „ Upitaću Vas gospodjo jeste li vi meni zamerili što sam ja ….?“ Gašić pomalo dramski , nije završio svoje pitanje . Na ovo pitanje neko iz gledališta doviknuo je ;“Ne!“, a salom se prolomio aplauz prisutnih.  „E vidite u tome je razlika izmedju nas i njih . Mi znamo da se izvinimo, a pogledajte Bojana Pajtića pa mi njega do kraja ne možemo da izbacimo iz fotelje , vezao se lancima i katancima za tu fotelju . Ne možemo da ga isteramo iz te fotelje ni zbog lopovluka. Ni zbog kredita za DS , ni Razvojne banke Vojvodine , ni svega onoga što njegova supruga radi u bolnici Kamenica. Zato morate da ovde u Valjevu ostvarite više od 51% glasova . Da možemo da raščistimo sa takvima“, poručio je Gašić.

image

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.