GIK proglasio izbornu listu sa Pokretom za Valjevo

imageGradska izborna komisija donela je odluku da se listi „Pokret za Valjevo demokratski srećna Srbija“ omogući učešće na izborima dok je Dverima naloženo da u roku od 48 sati otklone nedostatke. Obema grupacijama izlazak na izbore pokušala je da osujeti GG Pobeda , ali je Ustavni sud Srbije imao drugačije mišljenje.

GIK je sinoć još jednom glasala o slučaju Pokreta za Valjevo i Dveri i donela odluku nakon pristigle odluke Upravnog suda u kojoj je navedeno da se rešenje o odbijanju žalbe Pokreta od strane komisije stavlja van snage . GIK je novim glasanjem odlučio da Pokretu i praktično DSS-u omogući izlazak na izbore . Istovremeno prigoor je bio priložen i na listu Dveri pa je komisija odlučila da dodeli rok od 48 sati da ova lista otkloni nedostatke.
GIK je praktično sinoć proglasio izbornu listu u Valjevu na kojoj je osam što partija , što udruženja gradjana, ali bez liste Dveri.
1:Aleksandar Vučić -Srbija pobedjuje
2.Tim za Valjevo-DS,SDS,LDP i Nova stranka
3. Ivica Dačić-SPS,JS,SNP-„Naša priča je Valjevo“
4.Radnički pokret Valjevo
5. Grupa gradjana Pobeda -dipl.inžDragoljub Krstić
6.“ Pokret za Valjevo i demokratsku srećnu Srbiju“
7. „Dosta je bilo-Saša Radulović“
8. Dr Vojislav Šešelj -SRS

Kako Vamedia saznaje u GIK-u prigovore na liste Pokreta za Valjevo i Dveri uložila je GG Pobeda , a na konferenciji za novinare predsednik Pokreta za Valjevo Aleksandar Vujić je rekao da se na GIK vrši pritisak upravo od ove grupe gradjana te i da su članovima komisije deljene koverte u kojima su se nalazile pretnje pojedinim članovima da će biti obelodanjeno ponešto iz njihove prošlosti. Sama komisija nije želela da se oglašava povodom ove Vujićeve izjave , ali je po nezvaničnim saznanjima Vamedie ipak u komisiju stiglo par mejlova koji su više nego „ubedjivački“ sadržaj o postupanju. Vujić je novinare informisao i da su koverte delili predstavnici Pobede u samoj komisiji, a članovi komisije ispred ove grupacije su: Zoran Selaković, Peđa Minić.
Iz kog razloga je Pobeda odlučila da se bavi ovakvim radnjama odgovor nije poznat , ali se jedino može pretpostaviti da su želeli da diskredituju ove dve liste kako bi sebi omogućili prelazak cenzusa . Iako je teško poverovati da bi upravo glasači Pokreta za Valjevo mogli biti recimo glasači Pobede po svemu do sada rečenom , moguće je da je to bila osnovna pomisao ove grupe. Kako su obe liste informisale svoje glasače o činjenjima Pobede i onome što je upravo Vujić na konferenciji naveo, tek nakon toga teže je pretpostaviti da bi Pobeda mogla sebi upravo od njih dobiti makar jedan glas.

Medju predatim listama samo su SNS, SPS i DS predali liste sa 51 kandidatom za odbornike dok su Pobeda , Pokret za Valjevo i Radikali predali liste sa po 34. kandidata za odbornike, a Radnički pokret i Dosta je bilo sa po 17 kandidata na listama.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.