Fab lab

      Нема коментара на Fab lab

imageIstraživačka stanica Petnica od 15. do 18. aprila organizuje seminar za nastavnike o novim tehnologijama (3D štampa, elektronika, robotika…).
Tema seminara je Fab Lab (engl. fabrication laboratory).

Na seminaru će biti realizovana serija predavanja i praktičnih vežbi o tome kako učionicu pretvoriti u radionicu za digitalnu fabrikaciju u kojoj je “moguće napraviti praktično sve”.
Seminar je zamišljen kao edukativni fab lab, što znači da će prvenstveno biti usmeren na obuku. Učesnici će imati priliku da nauče kako da dizajniraju i naprave kompletan prototip proizvoda: kućište za uređaj, unutrašnju elektroniku, ambalažu i pakovanje. Nastavnici će se upoznati i sa najnovijim konceptima nastave pri kojoj se koriste učila napravljena u fab labu putem novih tehnologija (3D štampom), tj. sa Fablab@School konceptom koji je razvijen na Stenford univerzitetu.
Teme praktičnih kurseva za nastavnike su: Šta je Fablab@School pristup (praktični primeri), Kako koristiti fab lab opremu u nastavi, Primeri za nastavu biologije, fizike, hemije, tehničkog obrazovanja, informatike, geografije…, Kako pokrenuti mini-fab lab u školi, Praktični saveti i uputstva.

Seminar je namenjen za nastavnike prirodnih, tehničkih i informatičkih nauka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.