Za sada zvanično jedan kandidat za gradonačelnika

imageU Valjevu je za sada bar zvanično najavljena samo jedna kandidatura za gradonačelnika , Dragan Jeremić SPS dok SNS koja je predala listu za sada ne govori glasno o kandidatu .

Ako je suditi po izjavi prvog čoveka naprednjaka Slobodana Gvozdenovića , upravo bi on mogao biti protiv kandidat Jeremiću.Za sada je u Valjevu izbornom konvencijom GO SPS-a obelodanio i kandidata za gradonačelnika ove partije , Dragana Jeremića predsednika OO i člana IO SPS-a. Za njegovu kandidaturu uglavnom tvrde da je bila očekivana. A na samoj konvenciji Jeremić je rekao da Valjevo u budućnosti vidi kao grad u koji će se mladi vraćati , a ne iz njega i odlaziti .
-U protekle četiri godine pokazao sam da i sa malo novca mnogo toga može biti uradjeno ukoliko postoje dobri programi i ukoliko se vodi računa o svakom segmentu života u Valjevu podjednako, rekao je Jeremić.
Na drugoj strani u SNS-u još nema zvanične potvrde kandidature , a predsednik GO SNS-a Slobodan Gvozdenović medijima je rekao da su svi odbornici kandidati , ali da on lično ukoliko bi mu stranka ukazala tu čast ne bi ponudu odbio. Kako sada stvari stoje medju naprednjacima, kao prvi na listi, Gvozdenović bi upravo mogao biti njihov kandidat.

Interesantno za oba kandidata može biti činjenica da su svojevremeno svoje političke karijere započeli kao članovi SPO-a . Gvozdenović se u SPO-u zadržao značajno duže da bi nakon pauze u političkom životu osnovao Udruženje gradjana koje je na prošlim izborima u Skupštini grada osvojilo sedam odborničkih mandata. Već na konstitutivnoj sednici pre četiri godine Gvozdenović je postao deo koalicije SNS-a da bi potom potpuno prešao u redove naprednjaka i sa sobom iz Udruženja preveo još pet odbornika. Gvozdenović je nakon što je u Valjevu raspišten GO SNS-a imenovan za poverenika i na koncu izabran za predsednika GO.
Jeremić je nakon kratkog vremena provedenog u SPO-u kao član prešao u Socijalističku partiju Srbije i vrlo brzo bio imenovan za direktora tadašnjeg Doma omladine. U samoj partiji dugo vremena proveo je kao član GO i potpredsednik, da bi nakon toga bio izabran za predsednika Okružnog odbora , a pre izvesnog vremena i za člana Izvršnog odbora SPS-a. U Skupštini grada četiri godine bio u mandatu odbornika. Jeremić je u medjuvremenu bio direktor sada ugašene Direkcije za obnovu i izgradnju kolubarskog okruga pogodjenog zamljotresom, da bi nakon prošlih izbora bio izabran na mesto direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju Valjeva .

Kako stvari sada stoje nakon SNS-a koji je zauzeo prvo mesto na glasačkom listiću , sledeće su Demokrate dok je SPS treći na listi. Demokrate u kampanji neće isticati kandidata za gradonačelnika.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.