U Valjevu za sada najavljeno osam lista

imageU Valjevu za sada proglašena samo jedna izborna lista i to Srpske napredne stranke. Na izbornom listiću za lokalne izbore po dosadašnjim informacijama naći će se 8 lista .

S obzirom da se već prikupljaju potpisi za predaju lista jasno je da su dogovori o eventualnim koalicijama već napravljeni . Po do sada dostupnim informacijama na glasačkom listiću za predstojeće lokalne izbore Valjevci će moći da biraju izmedju 8 lista , ali upućeni tvrde da nikad nije isključeno da se pojavi i neko Udruženje gradjana koje do sada nije bilo prisutno u političkom životu .
Do sada je proglašena samo izborna lista Srpske napredne stranke koja na ove izbore izlazi u koaliciji sa PUPS-om, Samostalnim DSS-om Andreje Mladenovića, Pokretom socijalista , SDPS-om , Udruženjem Za Valjevo i Novom Srbijom. Po najavi naprednjaka njihovu listu podržava i SPO iako nije potpisnik koalicionog sporazuma.
Socijalistička partija Srbije na predstojeće izbore izlazi u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom , Komunističkom partijom i Udruženjem Novo Srbijanci. U SPS je kao članstvo prešlo i ranije rukovodstvo GO SDPS-a, ali i ugašenog nekadašnjeg URS-a.
Demokrate će na nove izbore u koaliciji sa LDP-om, SDS-om Borisa Tadića i Novom strankom Zorana Živkovića.
Još uvek nije potvrdjeno da li će se na listi Dveri naći i Zavetnici ili će Dveri na izbore samostalno.
Pokret za Valjevo će na izbore najverovatnije sa starim izvornim DSS-om , a postoje indicije da se na njihovoj listi nadje Ravnogorski pokret.
Za sada je poznato da će sreću samostalno na izborima okušati Udruženje Pobeda , Radnička partija i Srpska radikalna stranka .
Da su svi očito vodili računa o tome da prežive ove izbore svedoči podatak da su koalicije prilično šarenolike te da su mnogi rešenje videli u udruživanju odnosno da su bili retki oni koji svoje programske ciljeve nisu stavili na drugo mesto. Pored SNS-a za sada su potpise obezbedili socijalisti i demokrate , a koliko će zaista lista biti predloženo gradjanima biće vidljivo tek dan pred izbore.

Na prethodnim lokalnim izborima učestvovalo je deset lista.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.