Sve je na prodaju

      Нема коментара на Sve je na prodaju

imageApsolutno nije tačno da ne postoje kriterijumi za rad komisije za dodelu nagrada Grada , tvrdi Milka Erić Vasiljević, odbornik DS-a i nekadašnji član pomenute komisije . Nagrade su do te mere devalvirane da niko više ne želi ni da bude kandidovan , a kamoli izabran, stav je koji prenose demokrate .

Izjava predsednice komisije za dodelu nagrada Grada Mile Grujičić da ne postoje nikakvi kriterijumi za dodelu već da se nagrade dodeljuju tek kako se kome svidi bila je povod da Vamedia informaciju o kriterijumima proveri kod nekadašnjeg člana komisije Milake Erić Vasiljević . „ Odgovorno tvrdim da je u vreme kada sam i sama bila član te komisije bio izradjen i pravilnik po kome se bira i odlučuje . Nismo imali nikakvih pritisaka. Odgovorno tvrdim za te dve godine koliko sam bila u toj komisiji nismo imali nikakav politički pritisak , radili smo relaksirano. Tačno je da je postojala polemika i razgovor o predloženim imenima što je valjda i normalno da se diskutuje o predlozima u skladu sa kriterijumima“, tvrdi Erićeva .
Ona smatra da su izrečene tvrdnje sadašnje predsednice komisije zapravo samo izgovori ili su nekim slučajem ti pravilnici volšebno nestali . „ Najjednostavnije je i tako se i radi kad se ustanovi neko telo da se prvo ustanovi pravilnik o radu . Ja to ne razumem kako je moguće raditi bez pravilnika“, objašnjava Erić.
Činjenicu da su članovi komisije sami sebi dodelili nagrade ili svojim udruženjima Erićeva nije mogla da komentariše rekavši da DS nije dobio predloge niti zna nešto konkretno o ovogodišnjem radu sem informacija iz medija .
„ Mi smo upozoravali da će sve ovo što se dogadja u protekle četiri godine sa nagradama grada upravo proizvesti ovu situaciju . Najpre da niko neće želeti da predloži nekoga . Jer čemu izažemo tu ličnost koju predlažemo ? Da sa skupštinske govornice doživi različite uvrede? Mi jesmo izabrana lica kao odbornici , ali to nam ne daje pravo da nekog dezavuišemo jer je predložen . Komisija mora biti nezavisna i na osnovu pravilnika raditi . U javnosti postoji odij o nagaradma jer nema garancija da neće biti manipulacije da kandidati neće biti blaćeni. To što sam pročitala i saznala iz medija je strašno ako je to stvarno tako“, kaže Erić dodajući da se značenje nagrade potpuno izgubilo. Po njenom mišljenju nagarad treba da bude poruika da vredi raditi , truditi se i ne samo za pojednca koji je predložen nego za celokupnu javnost.
Zbog manipulacije nagradama u Valjevu dve godine uzastopce nagrade nisu dodeljene , a prethodno je doneta odluka da se o svim nagradama odlučuje u celini, a ne o svakom predlogu komisije pojedinačno.
Više je nego očito da pre svega komisiji pravilnik nije ni odgovarao jer je prekršeno prvo i osnovno pravilo rada u svakoj komisiji, za šta je potreban samo razum , a koje glasi : Ne možeš sam sebi dodeliti nagradu . Novčani iznos nagrade je u visini od 50 000 dinara , da li je to onda cena gubitka časti?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.