SPS predstavlja svoju listu i partnere u sredu u Centru za kulturu

imageGO SPS-a održao je prvu zvaničnu konferenciju za novinare u novom izbornom cilkusu pred održavanje republičkih i lokalnih izbora 24. aprila. Na konferenciji socijalisti predstavili još dva koaliciona partnera SNP i Komunističku partiju. Za narednu konferenciju socijalisti najavljuju i Partiju zelenih ,a već za sredu i predstavljanje liste u Centru za kulturu od 19h.

Pored činjenice da su odbori nekih partija u Valjevu prešli u redove SPS-a na naredne izbore SPS će izaći u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, Novo Srbijancima, Komunističkom partijom, Srpskom narodnom partijom Nenada Popovića i Zelenima. " Mi svoju zvaničnu kampanju započinjemo u sredu 9. marta u 19 sati u Centru za kulturu kada ćemo predstaviti program naše partije i listu za izbore. Takodje u periodu od 15h do 19h u prostorijama Centra za kulturu obavićemo i prikupljanje potpisa za našu listu i prikupljanje potpisa nastavićemo i u četvrtak ovde u prostorijama stranke u Pop Lukinoj ulici", rekao je Djordje Pavlović potpredsednik GO SPS-a U Valjevu. On je danas podsetio i na takozvana četiri stuba politike ove partije : Borba za zapošljavanje , borba protiv siromaštva, unapredjenje poljoprivrede i vraćanje optimizma u grad Valjevo.
Olga Jeremić predstavnica Komunističke partije na konferenciji za novinare rekla je da su se stavovi ove dve partije po pitanju budućnosti i ciljeva u potpunosti ovoga puta poklopili. " Mi ne pričamo mnogo , ne obećavamo , već svojim radom pokazujemo", rekla je Jeremić.
Srpsku narodnu partiju predstavljao je na konferenciji Vićentić Dragan predsednik OO ove partije koji je rekao da je njegova stranka novoosnovana u Valjevu , ali da je već pobudila interesovanje gradjana . " Mi smo oduvek imali ideju o formiranju koalicije koja će okupiti veći broj stranka, Udruženja , ali i istaknutih Valjevaca. To je upravo ostvarila Socijalistička partija Srbije i mi smo prepoznali u njoj naše mesto. Naša opredeljenja su pored poboljšanja privrednog ambijenta i poboljšanje nacionalne svesti gradjana . Mi jesmo za Evropu , ali ne na ovakav način kako se to trenutno radi . Mi se pre svega baziramo na demokratskim principima i iako je naša centrala u Beogradu potpisala koalicioni sporazum sa SNS-om mi kao lokalni odbor imamo punu slobodu odlučivanja po pitanju koalicija. Smatramo da biti u opoziciji četiri godine je zapravo gubljenje energije , ali i dragocenog vremena", rekao je Vićentić.
Na pitanje Vamedie postoji li još uopšte vladajuća koalicija u valjevu sobzirom da su pojedine patije već potpisale koalicione sporazume sa SNS-om potpredsednik SPS-a Pavlović je rekao da shodno činjenici da su izbori raspisani sama Skupština više nema status kao ranije. " Sasvim je logično da su izbori jedan novi politički momenat i iako Skupština ima pravni i legitimitet i legalitet ipak nema politički kapacitet. Ne može se govoriti da koalicija ne postoji već svako ima pravo da odlučuje o svojim izbornim radnjama i koalicijama. Mi i dalje imamo saglasnost sa svim partnerima samo što je logično i prirodno da ta poslednja sednica bude održana u politički korektnoj atmosferi bez obzira kakvi se sporazumi sada potpisuju. Postoji interes svih da se ta sednica održi u najboljem redu, pre svega zbog gradjana Valjeva", odgovorio je Pavlović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.