Slobodna država-Radove može da obilazi ko hoće

imageDok ministar Velimir Ilić tvrdi da je pomogao Valjevo sa druge strane direktor gradske Direkcije Dragan Jeremić kaže da Valjevo ni dinara nije dobilo od Ilićevog ministarstva. „ Ja ne znam čemu služi to ministarstvo, ali gradu nije dalo ništa“, tvrdi Jeremić.

Ministar bez portfelja Velimir Ilić u kampanji obišao Valjevo i most u naeselju Veselinovići . Iako je pred valjevskim novinarima pokazao ozbiljno nepoznavanje situacije u gradu na Kolubari miistar je stigao da kaže :„ Nekako je opština Valjevo imala razne probleme , podele. Direkcija je bila posebna država od opštine i svi su želeli da pokažu ko je veći o odlučuje . Direkcija radi samostalno neće da se obrati nikome ni ministarstvu. A trebalo je sve to zajedno . Sa svima nama , mora da bude više saradnje , ovde se to nije videlo. Direktor Direkcije se nekad, ja se sećam, obraćao ministarstvu sada više ne“.
Direktor gradske Direkcije kaže da je bespredmetno pričati o tome koliko se puta Valjevo kome obraćalo s obzirom da su gradjani svaki put bili informisani o tim zahtevima . „ Ministar Ilić je trebao da dodje na klizišta , a ne na most. I to na klizišta koja je davno obečao da će da pomogne . Mi kao grad imamo preko 40 projekata za klizišta čija je vrednost u milijardama i ni dinar nismo dobili iz tog ministarstva . Ja ne znam ni čemu to ministarstvo služi .Most u Veselinovićima je gradila Kancelarija za obnovu i grad Valjevo. I svaka čast gospodinu Marku Blagojeviću i gospodinu Djordju Vukoviću koji su imali razumevanja za grad Valjevo.Njih bih sačekao na tom mostu, a Ilić? Pa može da obilazi, zašto da ne, to je gradsko“, kaže Jeremić.
Ministar Ilić novinarima je rekao da nema potrebe da grad plaća projekte ako to država može da uradi i da je potrebno samo da se obrate nadležni. „ Ponavljam niko se iz Valjeva nije obratio niti došao“, kaže Ilić.

Jeremić podseća da je država uložila oko 24 miliona dinara u most , a grad Valjevo 11 miliona te I da su klizišta koja su sanirana sanirana iz gradskog budžeta.
.
“ Kakve oni finansirali projekte? To je smešno I neozbiljno govoriti da se nismo obraćali . Dolazio je on I pohvalio nas dva puta . Hvalio nas je , ali od hvale nema ništa . Što se nas tiče neka se uvek lepo provede u Valjevu , srećan mu put I kampanja . Mi upravo zbog takvih stvari nismo pravili pompu ni na otvaranju spajanja ulica niti će pompe biti na mostu . U proteklim godinama uradili smo toliko mnogo ulica da je smešno da sad pravimo feštu. Uradili smo tolike mostove I pokazali ih gradjanima sad kad smo ih uradili može da ih obilazi ko hoće , ovo je slobodna država, a ministar Ilić je u brzoj kampanji , smešno je to”, rekao je Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.