Sedam uspešnih plivačica „Valisa“

imageNa održanom međunarodnom plivačkom mitingu, u konkurenciji 350 plivača, iz 33 kluba, od čega 9 klubova iz Bugarske i 24 kluba iz Srbije, ekipu plivačkog kluba "Valis" predstavljalo je sedam plivačica predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.

Najvrednije rezultate je ostvarila Milica Ristić, stigavši u cilj kao druga u disciplini 100m slobodno (1:10.78), dok je u disciplini 50m leđno uz bronzanu medalju ostvarila novi lični rekord u vremenu 35.87 sekundi, u disciplini 100m leđno je ponovila uspeh iz duplo kraće deonice postigavši vreme 1:21,76.
Anđelka Božić je u disciplini 200m slobodno u cilj stigla prva (3:00,00), a u disciplinama 50m i 100m slobodno osvojila je bronzane medalje.
Emilija Aćimović je odličnim nastupom pokazala potencijal stigavši u disciplini 50m slobodno do drugog mesta (40.57), što je ponovila i u disciplini 50m leđno (48.93). U disciplini 100m slobodno je znatno popravila lični rekord i u cilj ušla četvrta (1:32,42).
Dobar nastup imale su i Nevena Pavlović, Tamara Vićić, Irena Ilić i Maša Cvetković postigavši svoje najbolje rezultate.
"Na ovom takmičenju smo dali šansu da nastupe i naše najmlađe takmičarke, nekima je bio ovo prvi nastup na ovakvom mitingu, i sve su opravdale očekivanja, raduje nas da naše iskusnije takmičarke poput Ristićeve konstantno potvrđuju kvalitet, a posebno što se pojavljuju novi talenti, kao što je ovog puta Emilija Aćimović, sigurno je da će naš višegodišnji rad u bazenu Tehničke škole ali i balonu u Petnici rezultirati vrhunskim rezultatima u godinama koje dolaze", kaže sportski direktor kluba Branislav Kovačević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.