Pokret za Valjevo i DSS kao Grupa gradjana

imageNa predstojeće lokalne izbore u formi Grupe gradjana izaći će koalicija Pokreta za Valjevo i ostatka GO DSS-a. Ova Grupa gradjana izaći će sa 26 kandidata za odbornike.

Nakon što su tri člana GO DSS-a odlučila da predju u koaliciju sa SNS-om kao deo Novog DSS-a Andreje Mladenovića, presotalih 14 članova ove stranke odlučilo je da na predstojeće izbore izadje u koaliciji sa Pokretom za Valjevo. " To je Grupa gradjana "Pokret za Valjevo-GO DSS" i ona će nadamo se imati svoju odborničku grupu u gradskom parlamnetu upravo pod tim nazivom. Kako zakon ne dozvoljava da se na listi nadju zajedno Udruženja gradjana što je u osnovi Pokret za Valjevo i partije doneli smo odluku da za sada i ove izbore oformimo Grupu gradjana. Svako unutar ove koalicije ostaje dosledan najpre sebi, dakle niko tu ne nestaje kako neki pričaju , a istaći ćemo zajedničke ciljeve ojo kojih smo postigli saglasnost", objašnjava Aleksandar Vujić predsednik Udruženja Pokret za Valjevo.

Da se DSS ne gasi i da nije došlo nei do kakvog "utapanja", po Vujićevim rečima, potvrdjuje informacija da je za narednu nedelju predvidjen dolazak Sande Rašković Ivić aktuelne predsednice DSS-a.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.