Opstanak

      Нема коментара на Opstanak

imageSajt KK Metalac/Većim delom sezone, više od pola klubova ABA lige imalo je pred sobom samo jedan cilj – izbeći poslednja dva mesta na tabeli i tako izboriti opstanak. U toj situaciji je bio METALAC i to sve do poslednjeg susreta u ovoj sezoni sa MEGA LEKSOM u Sremskoj Mitrovici.

Pobeda je značila sigurni opstanak, a poraz je, u zavisnosti od drugih rezultata, mogao značiti ispadanje iz lige. METALAC se uzdao u sebe, ali i u pobedu CRVENE ZVEZDE nad KRKOM, te poraza SUTJESKE u Zadru. Nikšićanima je u 26. kolu bila neophodna pobeda u Zadru, ali je posle mnogo preokreta nisu ostvarili – 85:83 (16:19, 25:24, 25:12, 19:28)! CRVENA ZVEZDA je pobedila (očekivano) KRKU i to je značilo da je METALAC opstao u ABA Ligi.
METALAC je u susretu sa MEGOM delovao isuviše opušteno i samo je u trećoj četvrtini pružio igru koja mu je i donela bolji skor 21:17, ali je to bilo sve što je METALAC pokazao. Dolazio je METALAC i na dva poena razlike, ali nije imao ni snage, a ni pojedinca koji bi rezultat preokrenuo na stranu kluba sa Kolubare.
Dejan Milojević, trener Mege Leks: "Pored pobede nije mnogo stvari valjalo. Izuzetno poštujem ono što radi Metalac i njihov trener Đokić i sem te pobede, ništa nije funkcionisalo na ovoj utakmici. Još ta povreda Jaramaza, koja po prvim prognozama nije laka, je dodatni problem za nas. Posle Aranitovića i Kabe, povređen je i naš treći nosilac igre koji je van terena. Praktično smo desetkovani pred plej-of i biće nam izuzetno teško da se ozbiljnije suprotstavimo jako kvalitetnoj ekipi Budućnosti. Međutim, ekipa je pokazala da se ne predaje i da daje sve od sebe, ja se nadam da će tako biti i u polufinalu plej-ofa. Osvajanje Kupa je previše opustilo igrače i samo iz nedostatka koncentrisanosti se te povrede dešavaju. Moramo što pre da zaboravimo taj osvojeni Kup, da se spustimo na zemlju i nastavimo da igramo kao i ranije."
Nikola Ivanović, igrač Mege Leks: "Ligaški deo takmičenja je lepo završiti pobedom, ali ova igra u poslednja dva kola nije na adekvatnom nivou, na nivou igara koje smo imali cele sezone. U polufinalu sigurno neće biti dobro, ako budemo igrali ovako. Ipak, imamo celu nedelju da se spremimo, zaboravljamo sve loše što se dešavalo i razmišljamo samo o Budućnosti i da ispravimo sve to."
Vladimir Đokić, trener Metalca Farmakom: "Čestitao bih Mega Leksu i treneru Dejanu Milojeviću na svemu što je uradio ove sezone. Želim mu da tako nastavi. Svi smo potrešeni zbog povrede Jaramaza. Nadamo se da ta povreda nije ozbiljnije prirode. U svoje ime i u ime cele ekipe Metalca želim mu da se što pre vrati na teren. Zaista je izgledalo jako bolno, pružamo mu podršku da što pre pregura sve to jer je sjajan igrač i odličan momak. Svi iz Metalca mu želimo da se što pre oporavi i vrati na teren. Hteli smo pobedu u ovom meču, da se ne bismo obazirali na rezultat u Beogradu. Međutim, nismo tako izgledali u početku. Mega je igrala jako agresivno, to je uticali na naš veliki broj izgubljenih lopti, naročito pri izvođenju. Kasnije smo uspeli da uspostavimo ravnotežu, prišli smo na 67:64, imali smo dva otvorena šuta i od tada više nismo dali ni jedan poen. Išli smo iz greške u grešku pre svega u odbrani, a onda i u napadu i na kraju zasluženo izgubili. Uspeli smo da izborimo opstanak u ABA ligi što nam je bio cilj, a sada nam sledi prestrojavanje u klubu da vidimo da li ćemo uspeti da rešimo neke unutrašnje probleme, da se pojačamo i da pariramo ostalim ekipama u Super ligi."
Dušan Kutlešić, igrač Metalca Farmakom: "Čestitke Megi na pobedi, svemu ostvarenom u ABA ligi, plasmanom u plej-of i želim im sreću u nastavku takmičenja. Mi smo došli sa ciljem da pobedom i sami obezbedimo opstanak. Imali smo egal utakmicu, iako smo bili u malom zaostatku tokom većeg dela meča. Na kraju smo prišli na samo tri poena minusa, ali onda smo napravili par grešaka, domaćini su pogodili neke šuteve i poentirali iz kontranapada. Odlepili su se i više nam nije bilo povratka. Ostaje nam sada da na najbolji mogući način iskoristimo ovu pauzu da se odmorimo, zalečimo i spremimo za nastavak takmičenja u Superligi gde nas očekuju najmanje još dva duela sa Mega Leksom."

http://www.kkmetalac.org.rs/meni%20index.html
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.