Metalac u ponedeljak protiv Mega Leksa

imageSport014/Nakon po Metalac nepovoljnog ishoda mečeva u Novom Mestu i Nikšiću, gde su Krka i Sutjeska pobedama nad Mega Leksom i Budućnošću ostali u konkurenciji za opstanak, Valjevci i dalje protiv sebe imaju teoriju. Pobeda u Sremskoj Mitrovici protiv Mege u poslednjem kolu bi sve rešila, a sam finiš lige prati i dosta spelulacija oko mogućih promena u sastavu Metalca, to jest odlazaka nekih od noslilaca igre.

Trener Vladimir Đokić je, u izjavi za "Sportski žurnal" od utorka, pokušao da razjasni situaciju.Nije velika tajna da su "sporni" centri Đorđe Majstorović i Nikola Jevtović, čiji bi odlazak, reklo bi se, bio nenadoknadiv gubitak za Metalac. Za prvog se već duže vreme "šuška" da ga želi Partizan, dok drugi ima ponudu rumunske Steaue, za koju već nastupa bivši igrač valjevskog tima Nikola Malešević.

– S obzirom da im je isplaćen deo zaostalih zarada, oni prema ugovoru ne mogu da napuste klub. Obojica imaju ponude na stolu, ali žele da ostanu ukoliko se klub dodatno pojača za Superligu i bude konkurentan u borbi za treće mesto i novi nastup u Jadranskoj ligi. Uprava nas je i ranije uveravala da ima visoke ambicije i da im je želja da se uključimo u borbu za ABA ligu, a u naredne dve nedelje sve će biti poznato. Moramo sesti i dogovoriti se o svemu, naročito kada su u pitanju finansije – rekao je Đokić za "Sportski žurnal".

Što se tiče završnice ABA lige, gde Metalac opstaje bilo u slučaju svoje pobede, bilo poraza Sutjeske u Zadru, odnosno Krke od Crvene zvezde u dvorani "Aleksandar Nikolić", Đokić kaže:

– Mi smo igrali prvi od konkurenata i obavili svoj deo posla. Posle nas trijumfovali su i Krka i Sutjeska, a sve tri ekipe u poslednjoj rundi očekuju teška gostovanja. Slovencima će možda biti i najteže, jer gostuju Crvenoj zvezdi. Videćemo, mi ćemo ponovo pokušati da uradimo sve što je do nas.

Pet mečeva poslednjeg kola, među kojima je i duel u Sremskoj Mitrovici između Mega Leksa i Metalca igra se u ponedeljak od 18 časova.

Sport014

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.