Kliping: Socijalisti vode najčistiju kampanju

imageList Danas je objavio i rezultate istraživanja u periodu od 23.do 29. marta kada su u pitanju tekstovi objavljeni u štampanim medijima u kampanji. Po ovim rezultatima socijalisti vode najčistiju kampanju dok su najviše zastupljeni naprednjaci promotivnim tekstovima o partiji.

List Danas piše da su rezultati pres klipinga za period od 23. do 29. marta pokazli da su se predizborna obraćanja partija kretala od napada na političke protivnike preko socijalne i spoljne politike pa do pitanja Kosova i Haga. Danas navodi :“ Prema analizi agencije za praćenje i analizu medija Kliping od svih predizbornih dešavanja dogadjaj koji je zauzeo najviše prostora u štampanim medijima je napad na poslaničke kandidate DS-a . Analiza Klipinga pokazuje da je u dosadašnjem toku kampanje DS bila predmet najviše kritika, a da potom slede naprednjaci i koalicije SDS-LDP-LSV i DSS-Dveri koju su dojučerašnje kolege iz Narodnog saveza optuživale za sabotiranje proglašenja njihove liste“.
rezultati istraživanja pokazuju da SNS najviše energije izdvaja za kritiku političkih protivnika i za opšte teme poput boljitka i napretka. DS je najaktivnija bila u osudi napada na svoje funkcionere.“ Lista SPS-JS je najravnomernije raspodelila tematiku predizbornih nastupa pa su pažnju posvetuili ekologiji , socvijalnoj politici i promociji sopstvenih kadrova. Ta koalicija je vodila i najčistiju kampanju odnosno najmanje je u datom periodu kritikovala svoje političke protivnike“, navodi se u istraživanju.
Najviše promotivnih tekstova imala je SNS čak 130 dok je DS imao 44, a SPS 40, najmanje promotivnih tekstova imale su DSS -Dveri 33 teksta.
Nasuprtot 130 pozitivnih SNS je imala samo 27 negativnih tekstova , DS 35, a SPS 13. Najmanje negativnih tekstova imala je SRS.

Vamedia -Danas

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.