Kandidatura za Seoske olimpijske igre

imageGrad Valjevo je istakao kandidaturu za održavanje finala Seoskih olimpijskih igara ove jeseni. U Vrnjačkoj banji prezentovana sportska infrastruktura.

Prošlogodišnje Seoske olimpjske igre privukle su veliku pažnju meštana valjevskih sela pa je zabeleženo više od 2000 učesnika, a na finale koje je održano u Vrnjačkoj banji otišlo je 90 takmičara. Meštani valjevskih sela takmičili su se u 12 muških i 7 ženskih disciplina i zauzeli drugo mesto od 22 grada koja su izborila učešće u finalu .
Upravo veliko inzteresovanje valjevskih sela za ovaj vid rekreacije i druženja bio je i povod da se grad Valjevo kandiduje za održavanje finala u septembru.
U Vrnjačkoj banji ovog vikenda održana je prezentacija Grada Valjeva , sportske infrastrukture i turističkih potencijala, a prisutni su mogli da čuju i podatke vezane za ruralni razvoj u proteklim godinama.
Ukoliko Nacionalni savet za rekreativni sport uvaži kandidaturu Valjeva već u septembrz Valjevo bi moglo da bude domaćin Olimpijskim igrama koje u finalu okupljaju do 2000 takmičara.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.